Kombinasjonen søt karamell med en twist av salt er utrolig god og smaker godt til det meste. Prøv for eksempel salt karamellsaus på gjærbakst, is, brownie, snickerskake, eplekake eller på pannekakene. Og følger du denne oppskriften er det stor sjanse for at du lykkes på første forsøk, så lenge du ikke rører i sukkerblandingen før alt sukkeret er smeltet og karamellisert! Lykke til!

Annonse

Ingredienser

100 g sukker
3 ss vann
50 g smør
1 dl kremfløte
1/2-1 ts flaksalt (smak til)

SLIK GJØR DU

Salt karamellsaus

Ha sukker og vann i en tykkbunnet kjele, og gi det et oppkok. Du må IKKE røre, men du kan vende på kjelen innimellom. La det koke på middels varme til sukkeret er smeltet og har fått en fin og gyllen farge. Tilsett smøret og rør det hele sammen (først nå er det “lov” til å røre). Ha deretter i kremfløten, litt av gangen, og rør til alt er godt blandet. Du skal nå ha en jevn og fin saus. Smak til med salt, eller dropp saltet dersom du ønsker en tradisjonell karamellsaus. 

Ha karamellsausen på et rent glass eller lignende og la den avkjøles. Dersom du ikke skal bruke karamellsausen umiddelbart kan du oppbevare den i tett glass i kjøleskapet. Sausen er holdbar i 1-2 uker. Karamellsausen vil stivne når den står i kjøleskapet, men la den stå i romtemperatur i ca. 1 time før du skal benytte den, så vil den bli flytende igjen. 

(Nesten) alt blir bedre med salt karamellsaus! Prøv det for eksempel på kanelboller med karamelliserte epler, brownies, snickerskake, på vaniljeis, til pannekaker eller på eplekaken

Salt karamellsaus

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.