Rekecoctail er en av de første forrettene jeg laget. Her har den tradisjonelle forretten fått en liten vri, med mango, chili, lime og en spicy chilidressing. En kjapp, enkel og smakfull sommerforrett!

PS. Dropp ferdig rensede reker på glass, og rens rekene selv! Det merker du garantert på smaken!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

REKECOCTAIL

200 g reker , renset (ca. 650 g m/skall)
1 hjertesalat
1/2-1 mango , i terninger
1/2 agurk , i terninger
1/4 rødløk , i små terninger
1/2 rød chili , i små terninger
1/2 lime , i tynne båter
koriander eller persille, finhakket

CHILIDRESSING

4 ss lettrømme
3 ss lettmajones
2-3 ss søt chilisaus
1/2-1 ts Sriracha
1-2 ts limejuice
salt
kajennepepper

SLIK GJØR DU

Rekecoctail med mango og chilidressing

Rør sammen rømme og majones i en liten bolle, og smak til med søt chilisaus, sriracha, limejuice, salt og kajennepepper. Sett til side.

Rens rekene. Skjær opp grønnsaker, frukt og chili som angitt og ha i en liten bolle. Skyll hjertesalatbladene og la dem renne av på litt kjøkkenpapir. Ta ut 4 fine blader og skjær resten i tynne strimler som du blander sammen med mangoen og de øvrige grønnsakene.

Finn frem 4 lave glass, gjerne med stett. Legg et salatblad i bunnen av glasset og fordel mangoblandingen, reker og chilidressing lagvis i glassene, oppå salatbladene, og avslutt med et lite dryss med finhakkede urter og en limebåt.

Server rekecoctailen umiddelbart, gjerne med en god hvitvin i glassene.

Rekecoctail med mango og chilidressing

Rekene, mangoblandingen og chilidressingen kan gjerne gjøres klar tidligere på dagen og oppbevares i kjøleskapet, og deretter «monteres sammen» rett før servering.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste