"Da jeg var ung" ble det alltid servert bløtkake til bursdager og store festdager. Jeg elsket å se på når mamma laget bløtkaker, og fikk lov til å være med når hun dekorerte kakene. De var så lekre å se på, og ikke minst nydelige på smak. Det er ikke så ofte det står bløtkake på kakebordet nå til dags, men det gjorde det da vi feiret Mathias sin 11 årsdag forleden. Jubilanten elsker bløtkake. Det samme gjør pappaen og et par "onkler", som har utnevnt seg som "bløtkakeeksperter", og det var ikke fritt for at matbloggere var bittelitt nervøs da hun satte denne "nakne" bløtkaken på kakebordet. Mens jeg ordnet med noe annet hørte jeg "ekspertenes" kommentarer i det fjerne. Mannen min kommenterte "bringebærhaugen" og unnskyldte meg med at jeg nok hadde hatt det travelt på slutten siden jeg sikkert ikke hadde hatt tid til å pynte kaken. En annen kommenterte at det var litt lite krem... Jeg ga klar beskjed om at kaken ble akkurat slik jeg hadde tenkt, og at jeg var spent på hva de synes om smaken. Den falt heldigvis i smak, hos både jubilanten (som ikke hadde noe å utsette på dekoren) og den eldre garde.

Her kommer oppskriften på "naken" bløtkake med bringebær, og med på kjøpet får du selvsagt også oppskrift på vellykket sukkerbrød som ikke synker sammen på midten. Prøv den du også, neste gang du skal feire noen eller noe. Bytt gjerne ut bringebærene med jordbær, det er kjempegodt - spesielt når de norske jordbærene er i sesong. Og du kan selvsagt dekorere med mer krem, dersom du foretrekker det.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

SUKKERBRØD

5 egg , romtemperert
175 g sukker

FYLL OG DEKOR

5 dl kremfløte , stivpisket
2 ts sukker

Bli medlem for å lese videre

Som medlem får du blant annet:
  • Tilgang til alle oppskrifter og artikler
  • Tilgang til alle uke- og festmenyer
  • Svarprioritet i kommentarfeltet

Min Handleliste