Gulrotkake med en deilig og silkemyk ostekrem er alltid populært, men topper du den i tillegg med karamellpopkorn får den virkelig ben å gå på!

Annonse

Ingredienser

GULROTKAKE

2 egg
100 g brunt sukker
100 g hvitt sukker
1 ts vaniljesukker
1 1/2 dl soyaolje eller solsikkeolje
1 ts malt kanel
1/2 ts malt ingefær
1 ts natron
1 ts bakepulver
175 g hvetemel
250 g gulrot (ca. 3 stk)

OSTEKREM & TOPPING

200 g kremost naturell (romtemperert)
100 g smør (romtemperert)
1/2 vaniljestang , frøene
400 g melis (ca.)
50 g karamellpopkorn (ca.)

SLIK GJØR DU

Gulrotkake med karamellisert popkorn

Sett ovnen på 180 grader (over- og undervarme).

Mål opp alle ingrediensene og riv gulrøttene (ca. halvparten finrevet og resten litt grovere) slik at du har alt klart før du begynner. Kle en kakeform som er ca. 20 cm i diameter med bakepapir i bunnen, og pensle sidene med litt nøytral olje.

Pisk sammen egg, olje, brunt og hvitt sukker i en kjøkkenmaskin med visper, til du får en luftig røre. Sikt i hvetemel og de øvrige tørre ingrediensene, og vend røren forsiktig sammen med en slikkepott. Vend til slutt inn de revne gulrøttene. Fordel røren i kakeformen.

Stekes på midterste rille i ca. 40 minutter. Steketiden vil variere etter stekeegenskapene til stekeovnen din, så det kan lønne seg å følge med mot slutten. Du sjekker om kaken er ferdigstekt ved å stikke en fyrstikk midt i baksten. Er fyrstikken ren er kaken gjennomstekt, men følger det kakerøre med på fyrstikken steker du dem noen minutter til, før du sjekker på nytt. Avkjøl kaken på rist. Kaken må være helt avkjølt før du har på ostekremen. Sett den gjerne i kjøleskapet en stund før du skal pynte den.

Gulrotkake med karamellisert popkorn

Lag karamellpopkorn etter denne oppskriften eller kjøp ferdige.

Bruk en kjøkkenmaskin med K-spade og rør raskt sammen romtemperert smør og kremost til du har en jevn blanding. Tilsett frøene fra vaniljestangen og deretter så mye melis som er nødvendig for å få en fin konsistens på ostekremen (den skal ikke flyte utover). Ha kremosten i en sprøytepose.

Del den avkjølte gulrotkaken i to deler på langs. Legg den nederste delen av kakebunnen på et serveringsfat og fordel ca. halvparten av ostekremen oppå. Lag gjerne små «dotter» som jeg har gjort her, eller smør den utover med en smørkniv. Legg den øverste delen av kakebunnen oppå og fordel resten av kremen jevnt utover. Rett før servering topper du kaken med karamellpopkorn.

Gulrotkake med karamellisert popkorn

Dersom du regner med at kaken ikke blir spist opp med det samme anbefaler jeg å servere popkornet i en skål ved siden av da det blir mykt etter en runde i kjøleskapet. Beregn da litt ekstra karamellpopkorn, for det er alltid populært! Kaken er ellers holdbar og kan oppbevares i kjøleskapet i inntil en uke. Kaken kan også fryses.

LYKKE TIL!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.