Fajitas med biffkjøtt, spicy tomatsalsa og en søt og litt hot mango- og habanerosalsa tar fredagstacoen til nye høyder. Prøv det du også!

Annonse

Ingredienser

FAJITAS & TILBEHØR

600 g entrecôte
3-4 ss tacokrydder
8-12 tortillalefser
8-12 salatblader
tomatsalsa
revet ost

MANGO- OG HABANEROSALSA

1 mango, , i terninger
1/2 rødløk , i små terninger
1/2 habanerochili , finhakket
1/2 - 1 lime , smak til
1 klype salt
koriander , smak til

SLIK GJØR DU

Ha mango, rødløk, habanerochili i en liten bolle, og rør godt sammen. Smak til med salt, pepper, limesaft og frisk koriander. La gjerne salsaen stå å trekke litt før servering, slik at alle de gode smakene får satt seg. Dette er hotte saker – habanerochili kan eventuelt erstattes med vanlig rød chili fra dagligvarebutikken dersom du ønsker en litt mildere variant.

Lag tacokrydder etter denne oppskriften eller kjøp ferdig.

La gjerne kjøttet hvile i romtemperatur i ca. en time før du skal steke det. Skjær kjøttet i tykke skiver og krydre det med tacokrydder rett før du skal steke det. Stek kjøttet i nøytral olje i varm stekepanne, i 2-3 minutter på hver side, til kjøttsaften så vidt pipler frem. La kjøttet hvile utildekket i 10 minutter, og skjær det deretter opp i skiver rett før servering.

Server biffkjøtt og mangosalsa oppå tortillas, sammen med ønsket tilbehør – for eksempel salatblader, tomatsalsa og revet ost.

Fajitas med biffkjøtt

Ønsker du annet tilbehør kan du ta en titt her, hvor jeg har samlet oppskriftene på det beste tilbehøret. Alle tex-mex-oppskriftene på bloggen finner du samlet her.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Vi tenker likt i dag, dette er på menyen hos oss i kveld også! Men med hjemmelaget salsa fra din oppskrift! God helg

  2. Kjære Trine
    Vi lagde i dag denne retten med både guacamole, tomatsalsa, mango og habanerosalsa og maiskrem. Det smakte helt utsøkt. Og best av alt det var igjen rester til lunsj i morgen. Tusen, tusen takk for de vanvittig gode oppskriftene du byr på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.