Den beste tex-mex-maten lager du selv. Prøv gjerne disse deilige enchiladasene som er fylt med chilimarinert kylling, løk og paprika - og toppet med deilig cheddar. Enchiladas er rett og slett sammenrullede, myke tortillaer med deilig fyll. Rullene dekkes med ost og gratineres i ovnen. Serveres med deilig tilbehør, som for eksempel pico de gallo (tomatsalsa) og en klatt rømme. Prøv det til helgen eller neste gang du får gjester på besøk!

Ingredienser

ENCHILADAS

8 tortillalefser (ca. 24 cm)
700-800 g kylling , i strimler
1 løk , i ringer
2 rød paprika , i strimler
1 gul paprika , i strimler
3-4 ss tacoolje (se oppskrift) eller tacokrydder (smak til)
200 g cheddar eller annen ost, revet
salt og pepper (smak til)

PICO DE GALLO

4 plommetomater , i små terninger
1/2-1 rødløk , finhakket
2 fedd hvitløk , finhakket
1 rød chili , finhakket
1 ss extra virgin olivenolje
1/2 lime (smak til)
salt (smak til)
frisk koriander (smak til)

TACOOLJE (10+ porsjoner)

2 rød chili (med frø)
4 fedd hvitløk , i grove biter
1 ts pepper (nykvernet)
1 ss spisskummen
1 ss paprikapulver
1 ts salt
1/2 ts oregano (tørket)
1 1/2 dl nøytral matolje

TILBEHØR

200 g rømme

SLIK GJØR DU

PICO DE GALLO

Del tomatene i to, grav ut den bløte kjernen med en teskje og skjær resten av tomaten i små terninger. Tilsett rødløk, hvitløk og chili, og rør godt sammen. Smak til med lime, olivenolje, salt og frisk, finhakket koriander. La salsaen stå å trekke i 30-60 minutter før servering. (Tomatsalsaen er ikke så holdbar og bør derfor lages senest et par timer før servering.)

TACOOLJE

Kjør alle ingrediensene til tacooljen i en blender, til du har en jevn blanding. Dersom du ønsker en litt mildere variant kan du fjerne frøene i chilien. Du bruker bare litt av tacooljen i denne oppskriften, så ha gjerne resten på rent og tett glass og oppbevar den i kjøleskapet (er holdbar i flere uker). Bruk tacooljen på samme måte som tacokrydder, 4-5 ss pr. kg. kjøtt/kylling eller etter smak.

Tacooljen kan eventuelt erstattes med hjemmelaget tacokrydder.

ENCHILADAS

Skjær opp kylling og grønnsaker som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang. Krydre kyllingen med salt og pepper og stek den raskt i en gryte/stekepanne med høye kanter, til den er nesten gjennomstekt. Legg til side. (Du kan gjerne benytte ferdig grillet kylling – plukk kjøttet av skroget og varm det raskt opp sammen med grønnsakene, se nedenfor.)

Stek deretter grønnsakene, til løken er blank og myk og paprikaen er mør. Ha kyllingen tilbake i gryta, tilsett tacooljen (smak til) og vend forsiktig sammen. Fordel kyllingfyllet i 8 tortillalefser sammen med ca. halvparten av den revne osten, og rull sammen. Legg rullene i et smurt ildfast fat og strø resten av osten over.

Stekes ved 200 grader (over- og undervarme) midt i ovnen, i ca. 15 minutter, til tortillalefsene har tatt litt farge og osten er gyllen.

Serveres og nytes umiddelbart med pico de gallo og rømme som tilbehør.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste