Den eltefrie teknikken er den jeg vanligvis benytter når jeg skal lage brød, baguetter eller rundstykker. For det første, og aller viktigste, blir resultatet alltid vellykket. For det andre er det så utrolig lettvint å bruke denne teknikken - deigen skal ikke eltes i maskin i evigheter, bare røres kjapt sammen for hånd før den får hvile på kjøkkenbenken over natten. Joda, det krever bittelitt planlegging, men tidsbruken ellers er minimal. Dersom du likevel ikke får anledning til å bake ut deigen som planlagt kan du sette deigen i kjøleskapet og bake den ut senere (se tips).

Hva jeg putter i deigen av mel og annet, varierer ut fra hva jeg skal bruke baksten til og hva jeg har tilgjengelig akkurat der og da. Jeg bruker stort sett alltid det samme forholdet mellom vått og tørt, enten jeg lager brød eller rundstykker. Disse rundstykkene er halvgrove, men tilsatt masse frø, nøtter, gryn og kjerner som gir litt krønsj og gjør at de smaker utrolig godt, enten du nyter dem med pålegg på eller som tilbehør til lunsj eller middag.

Selv pleier jeg ofte å sette en deig fredag kveld, steker ca. halvparten av deigen til frokost/lunsj lørdag morgen, og den resterende halvparten søndag morgen. Har du også lyst til å imponere med rykende fersk og smakfull bakst i helgen - så sett deigen nå!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

400 g hvetemel , siktet
125 g sammalt rug , grov

Bli medlem for å lese videre

Som medlem får du blant annet:
  • Tilgang til alle oppskrifter og artikler
  • Tilgang til alle uke- og festmenyer
  • Svarprioritet i kommentarfeltet

Min Handleliste