CHOCOLATE CHIP COOKIES

I dag logger jeg av for noen dager, og reiser til New York sammen med døtrene mine. Det ser jeg veldig frem til! I mellomtiden kan dere kose dere med deilige Chocolate chip cookies, som har sitt opphav fra USA for mer enn 80 år siden.

Disse smakfulle sjokoladekjeksene er familiens favoritt for tiden, og en ny porsjon står på "to do"-listen før påskeferien. Ypperlig sammen med en god kaffekopp på tur, ved hytteveggen eller på verandaen - hvis påskesolen skulle finne på å dukke opp.

Annonse

Ingredienser

125 g hasselnøtter
175 g smør (romtemperert)
150 g sukker
125 g brunt sukker
50 g kremost
1 egg
325 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 1/2 ts natron
1/2 ts flaksalt
300 g mørk sjokolade eller melkesjokolade

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 180 grader, over- og undervarme. Fordel hasselnøttene på et bakepapirkledd bakebrett og stek dem midt i ovnen i ca. 7 minutter, til skallet sprekker opp. Ha nøttene i et rent kjøkkenhåndkle og gni håndkleet mot nøttene slik at mesteparten av skallet løsner. Grovhakk hasselnøttene.

Rør romtemperert smør, sukker og brunt sukker luftig i en kjøkkenmaskin med K-spade (eller visper). Tilsett kremost (kan eventuelt erstattes med smør) og rør det sammen, og tilsett deretter egget. Bland alt det tørre og tilsett i smørblandingen. Grovhakk sjokoladen (eller bruk sjokoladeknapper som jeg har gjort her) og rør dem inn i deigen sammen med hasselnøttene. Ha gjerne den ferdige deigen på et stykke plastfolie og form den til en pølse.

Chocolate chip cookies

Del opp deigen i 28-30 jevnstore biter. Trill dem til kuler som du fordeler på to bakepapirkledde bakebrett (med litt avstand imellom). Trykk dem litt ned og stek dem midt i ovnen ved 180 grader, over- og undervarme, til kjeksene er gylne og fine, etter 10-12 minutter. Det kan være lurt å steke en prøvekjeks. De skal ikke være helt gjennomstekte, men passe sprø oppå og med en seig kjerne. Det er da de er aller best, synes jeg. La kjeksene hvile på bakebrettet et par minutter, og la dem deretter avkjøles på rist.

Nyt chocolate chip cookies lunkne med et glass kald melk eller en kopp god kaffe.

TIPS

  • Kjeksene oppbevares i tett boks, og er holdbare et par uker. Kjeksene kan fryses.
  • Deigen kan oppbevares i kjøleskapet i flere dager (innpakket i plast) før den stekes og kan også fryses.
EnglishREAD IN ENGLISH
  1. Går det fint å ikke bruke hasselnøtter? Blir disse kjeksene harde og sprøe, eller blir de myke og mer “fudge” aktig? Håper på sistnevnte! Du rocker Trine, inspirerer meg til å lage mat!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

ANNONSE
Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.