Mange har etterlyst oppskrift på tradisjonelle Brune pinner - og her kommer den!

Ingredienser

200 g sukker
200 g smør
300 g hvetemel
1 eggeplomme
1 ss lys sirup
1 ts kanel
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
1 eggehvite
mandler , finhakket
perlesukker

SLIK GJØR DU

Ha sukker og smør i en kjøkkenmaskin (gjerne med K-spade) og rør godt sammen til du har en kremete masse. Tilsett eggeplommen og deretter sirup, og rør godt sammen. Rør sammen det tørre, og tilsett i deigen. Kjøres på middels hastighet til alt er godt blandet. Pakk deigen i plastfolie og legg den i kjøleskapet i minst 30 minutter, men gjerne over natten.

Del deigen i 4 jevnstore emner og rull dem til pølser. Finn frem to bakepapirkledde stekebrett og legg to pølser på hvert brett. Trykk pølsene flate (ca. 10 cm bred og 1/2-1 cm høy avhengig av hvor myke/harde du vil ha dem). Pensle med eggehvite og strø over finhakkede mandler og perlesukker.

Brune pinner

Stekes midt i ovnen ved 180 grader (over- og undervarme) i ca. 10 minutter, til kakene er gylne og fine. Skjær kakene umiddelbart opp på skrå. Jeg fikk ca. 60 småkjeks av denne oppskriften, men det vil selvsagt variere etter hvor brede du lager pinnene. La dem avkjøles noen minutter på bakebrettet før de forsiktig løftes over på en rist og får avkjøles helt der.

Brune pinner oppbevares i tett kakeboks og er holdbare i flere uker. Vil du lage en variant med sjokoladesmak kan du sjekke ut denne oppskriften på sjokoladepinner.

Brune pinner

Lykke til!

HURRA, i går ble 14. opplag av TRINES MAT bestilt, og vi er nå oppe i et opplag på 107 350 bøker! Boken er også Cappelen Damms mestselgende kokebok gjennom tidene! Du kan lese mer om dette på Godt.no, i Romerikes Blad og på Forlagsliv.

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. hei, denne skal prøves! Brune pinner er et “krav” fra min stesønn, selv er jeg ikke vant til det… Hvor kan en få tak i hvitt perlesukker? Visst jeg ikke får tak i det, så går det helt fint med vanlig også, men ekstra dekorativt med det hvite!

  Ellers takk for fin blogg og fin kokebok! God og effektiv førjulstid/strid ønskes!

 2. Hva slags sirup bruker du? Tror jeg brukte “feil” type sist jeg prøvde, og de ble ikke veldig gode. Har lyst til å prøve igjen med din oppskrift:-)

 3. Har prøvd oppskriften din og brukte Bremyk stek og bakesmør, de ble kjempegode og sprø:) for en fantastisk flott og innholdsrik blogg:) ha en fin adventshelg!

 4. Hei.
  Dette har vært en tradisjon siden jeg var barn, og må bakes hvert år! Seige, gode kaker 🙂

  I min oppskrift på kolakaker, som jeg har fra min mormor, så er det også 1ts bakepulver. Jeg har i grunnen aldri mellomlagret i kjøleskapet, og det går også fint. Jeg bruker alltid Melange. Og sist, men ikke minst. Jeg kjøper sirup på flaske, i Sverige. Mindre søl 🙂

 5. Hei!

  Kolakakor og brune pinner er ikke helt det samme. Det er ikke egg i kolakakor – de smaker MER karamall 🙂

 6. Jeg laget disse i dag, kjempe fornøyd, veldig, veldig gode Trine, og perfekte ble de 🙂 tusen takk for fin oppskrift! Disse kakene er mye bedre enn mange andre tradisjonelle julekaker må jeg si… Disse skal jeg lage fast hvert år:-)!

 7. Hei
  Jeg har laget disse glutenfrie, byttet ut hvetemelet gram for gram med 300 gr FIN MIX fra SEMPER. Det er best å lage alle på et brett. De blir litt mer “smulete” , men smaken er like god.

 8. Synes bloggen din er kjempeinspirerende, flott oppskrifter, men dette streng tatt en helt vanlig oppskrift på brune pinner….? Står blant annet i TINEs hefter (da med meierismør)

  1. Det finnes mange forskjellige oppskrifter på brune pinner, og dette er den jeg benytter. Jeg har den med meg hjemmefra, og deler den med dere her på samme måte som jeg har delt helt “vanlige oppskrifter” som for eksempel krumkaker og berlinerkranser.

 9. Jeg har nettopp tatt brett nr 2 ut av ovnen, da var brett nr 1 såpass avkjølt at det kunne prøvesmakes. Som alltid med dine oppskrifter Trine så er det suksess hver gang. Disse ble kjempegode! Takk!

 10. Hei! Jeg elsker bloggen din, og har boka di. Bruker mange av dine oppskrifter, og har stor suksess med dem. Men- kolakaker og brune pinner er ikke helt det samme!!!! Mine kolakaker, ette rmin avdøde mor, er i alle fall ulikt de brune pinnene jeg har smakt. Kolakakene er enda søtere, og mer karamellaktige (Kola=Karamell på svensk). Brune pinner er også godt, men ingenting slår kola!!!! 🙂 God jul!

 11. Hei dette gikk ikke bra!! Ble ikke sprø, smakte ekkelt og luktet gammel ost! Vet ikke hva som skjedde, men fulgte oppskriften fra topp til tå noe som ga et dårlig resultat på mitt kjøkken rett å slett, kanskje det var bakepapiret som lå feil vei eller stekeovnen som var for nær vinduet, kanskje du har en ide! Jeg er svært nysgjerrig på hva som førte til denne tragedien, og jeg som skulle impornere hele familien…

 12. Hei. Gratulerer med nye, fine sider!
  Nå har jeg laget deigen til de brune pinnene. Den ble veldig tørr/smulete. Jeg tilsatte en ekstra eggeplomme, men det virket ikke som det hjalp. Deigen skal ikke bakes ut før i morgen, så all mulig nødhjelp mottas med stor takk!

  Hilsen fra Nina

  1. En spiseskje fløte i deigen! Det er hemmeligheten hvis deigen blir smuldret (det blir alltid min.) en skje fløteHelt til slutt jevner og samler deigen perfekt.

  1. Hei, jeg fikk veldig lyst til å bake brune pinner idag! Men jeg har ikke sirup, og det er søndag… så jeg lurte på om det går Ann å bake uten sirup? Blir mye av smaken endret? Eller er det noe annet jeg kan bruke isteden for?☺️☃️

 13. I år klarte jeg å bake 9 (!) slag, men denne ble den store favoritten blant samtlige familiemedlemmer. Utrolig god smak, og en anelse seig i midten. Perfekt til å dyppe i kaffen.

 14. Hei, lurer på når du skriver “Smør” i kjeks oppskriftene dine om du mener meierismør eller margarin/melange?:) supre oppskrifter forresten:)

 15. Fikk veldig lyst til å lage brune pinner idag. Men jeg har ikke sirup, og det er jo søndag. Så jeg bare lurte på, må man ha sirup/ Blir mye av smaken endret? ☺️☃️

  1. Jeg har aldri prøvd uten sirup, men vil tro det er med på gi den karamellaktige smaken. Tror kakene blir gode uten, men da ikke helt det samme.

 16. Så ingen plass i oppskrifta hvor eggehviten skulle brukes slengte den inn i røra på slutten, så får vi se i morra hvordan de blir

    1. Når jeg skriver sukker i oppskriftene mener jeg vanlig hvitt sukker, og det er det jeg brukte da jeg lagde pinnene du ser på bildene her. Men, man kan her gjerne benytte brunt sukker isteden.

 17. Åh kjære vene.. disse var i overkant søte for min del. Foreslår å ta litt mindre sukker og ta dertil mer mandler 🙂

 18. Denne oppskriften bruker vi hvert år i kakebakeklubben. Et dryss Maldonsalt på toppen før steking syns vi gjør prikken over i-en

 19. Bakte cotailkaker i dag.
  Hvor i ovnen setter du brettet?Varmluft?
  Mine fløt ikke utover.Fulgte oppskriften.
  Brukte Melange .

 20. Hei Trine, tusen takk for alltid gode oppskrifter. Nå brukte jeg denne på brune pinner, og har ikke brukt din før. Men deigen skled veldig ut under steking… Husker ikke hvilken jeg har brukt før, men hva har jeg gjort galt tror du? Tusen takk for tilbakemelding og riktig god jul!

 21. Mulig det er spurt om før, men jeg ga opp å lese alt. Hva bruker du eggehviten til? Den står i ingrediensene, men ikke i ‘slik gjør du’…

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste