Når lysten på noe søtt melder seg og tiden er knapp, er disse browniene redningen! Denne enkle oppskriften gir deg saftige og smakfulle brownies på kort tid. Nytes som den er med et lite melisdryss, eller toppet med for eksempel en deilig sjokoladekrem eller mascarponekrem, som jeg har gjort her. Server dem gjerne som små munnfuller som en del av en kakebuffet eller til Afternoon tea (se tips avslutningsvis).

Ingredienser

BROWNIE

150 g mørk sjokolade ca. 70% kakaoinnhold
175 g smør
3 egg
175 g sukker
60 g hvetemel
1 ss bakekakao
2 klyper flaksalt

MASCARPONEKREM & DEKOR

250 g mascarpone
50 g melis
1 ts vaniljepasta eller 2 ts vaniljesukker
2 dl kremfløte
frysetørret bringebær , friske bringebær eller annen dekor

SLIK GJØR DU

Brownie med mascarponekrem

BROWNIE

Sett stekeovnen på 175 grader, over og undervarme. Finn frem en kakeform ca. 22 x 22 cm og kle med bakepapir eller pensle med smeltet smør.

Smelt smøret på middels temperatur, tilsett den hakkede sjokoladen og rør sammen til du har en jevn masse. Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Tilsett sjokoladeblandingen og vend det hele forsiktig sammen med en slikkepott. Sikt i hvetemel og bakekakao og vend også det forsiktig inn. Tilsett saltet. Fordel kakerøren i formen.

Stekes på midterste rille i 23-25 minutter, til kaken er passe stekt. Den kan gjerne være litt “rå” i midten. Avkjøles på rist. Kakebunnen kan fryses.

MascarponEkrem

Ha mascarponeosten i en kjøkkenmaskin med visper og kjør den jevn. Tilsett melis og vaniljepasta og kjør den litt til, og tilsett deretter fløten litt etter litt. Visp til du har en myk og stødig krem. Pass på at du ikke visper for mye, for da vil kremen skille seg. Ha gjerne kremen i en sprøytepose.

Skjær brownien i jevnstore biter, for eksempel 6 x 4 cm. Sprøyt små «dotter» på kakestykkene og dryss deretter frysetørret bringebær over. Alternativt kan du smøre kremen utover kaken før du skjærer den opp.

Nytes sammen med en kopp god kaffe.

Brownie med mascarponekrem

Server dem gjerne som små munnfuller som en del av en kakebuffet, eller til Afternoon tea, slik jeg har gjort her. Flere oppskrifter og tips til Afternoon tea finner du samlet her.

Brownie med mascarponekrem

TIPS

  • Varier brownien med andre smaker og toppinger, for eksempel espressokrem eller cappuccinokrem, eller nyt den som den er med et lite melisdryss.
  • Brownien smaker også godt til dessert med salt karamellsaus, karamellisert hvit sjokolade og vaniljeis, se oppskrift her.

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste