Lykken er en saftig og smakfull brownie med en luftig ostekrem med et hint av kaffe.

Kakebunnen rører du raskt sammen for hånd, og den kan gjerne nytes som den er med for eksempel friske jordbær eller bringebær og en kule vaniljeis.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

BROWNIE

150 g smør
200 g mørk sjokolade , finhakket
125 g sukker
3 egg
125 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
1/2 ts bakepulver

KAFFEKREM

100 g smør (mykt)
200 g kremost , naturell
2 ss bakekakao
175 g melis (ca.)
1-2 ss sterk kaffe /espresso (avkjølt)

SLIK GJØR DU

Brownie med kaffekrem

BROWNIE

Sett stekeovnen på 180 grader (over- og undervarme). Finn frem en rund kakeform som er ca. 22 cm i diameter (eller en ildfast form på ca. 22×22 cm) og pensle og strø formen, eller kle den med bakepapir. Mål opp alle ingrediensene. Kaken røres sammen for hånd i en medium stor kjele.

Smelt smøret på svak varme. Trekk kjelen av platen og tilsett sjokoladen i små biter. La sjokoladen smelte og rør sammen. Ha i sukker, og rør godt sammen. Knekk oppi ett egg av gangen, og rør godt mellom hvert egg. Ha i vaniljesukker og bakepulver, og sikt til slutt i hvetemelet. Rør det hele forsiktig sammen med en slikkepott. Ikke rør mer enn det som er nødvendig for at røra skal samle seg. Ha røra i formen og sett den midt i den forvarmede ovnen.

Stekes i 20-25 minutter, til kaken er nesten gjennomstekt. Sjekk med en kakenål eller fystikk underveis, og det kan gjerne henge igjen litt røre på pinnen slik at kaken din blir saftig og god. Du kan også steke den til det ikke henger røre igjen på pinnen, og får da en mer tradisjonell sjokoladekake. Avkjøl kaken på rist.

Brownie med kaffekrem

KAFFEKREM

La smør og kremost stå i romtemperatur et par timer før du skal lage kaffekremen. Bruk kjøkkenmaskin med visper og pisk smøret til det er kremete. Tilsett kremosten og rør den sammen med smøret. Ha i siktet kakaopulver og melis, og deretter sterk kaffe/espresso. Juster eventuelt med mer melis eller kaffe dersom kremen er for tynn/tykk.

DEKOR

Fordel kremen over den avkjølte kaken. Pynt gjerne med strøssel eller hakket sjokolade.

Kaken smaker aller best nylaget og romtemperert. Oppbevar kaken i kjøleskapet dersom du ikke skal servere den med det samme, men la den gjerne stå i romtemperatur 30-60 minutter før servering.

Brownie med kaffekrem

Kaken kan fryses.

LYKKE TIL!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Måtte bare prøve meg på denne lekre kaka som så så god ut. Her er mine erfaringer 🙂

    Som mørk sjokolade i kakebunnen brukte jeg Freias selskapssjokolade. Ovnen min er nok litt varmere enn vanlige ovner, så kaka var nesten gjennomstekt (som brownie) etter 16 minutter. Jeg brukte bakepapir i bunnen av en springform. Kunne da løfte den avkjølte kaka vekk fra forma på papiret og hvelve den over på et kakefat. Så dro jeg bakepapiret forsiktig av «toppen» etterpå.

    I fyllet brukte jeg drikkekakao og traktekaffe som jeg hadde for hånd. For en sterkere kaffesmak burde jeg nok fulgt Trines anbefaling.

    Forøvrig fulgte jeg framgangsmåten og alle målene veldig nøye, og resultatet ble veldig bra. Jeg serverte kaka sammen med litt opptinte bringebær som ga en frisk og syrlig smak til alt det søte. Det ble en perfekt kombinasjon!

    Tusen takk, Trine, for ei ny spennende oppskrift 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste