Bringebærsnitter, også kjent som hindbærsnitter i Danmark, er en klassisk dansk småkake fylt med bringebærsyltetøy og toppet med melisglasur og fargerikt strøssel. Disse sprø og søte kakene er en favoritt blant både store og små, og er en perfekt munnfull til kaffekoppen. Kjappe og enkle å lage, og nydelige å spise – prøv dem du også!
Ingredienser
MØRDEIG
275 g | hvetemel |
100 g | melis |
50 g | mandelmel |
2 ts | vaniljesukker |
1 klype | salt |
200 g | smør (kjøleskapskaldt) |
1 lite | egg |
FYLL & TOPPING
3 ss | tykt bringebærsyltetøy (ca.) |
200 g | melis , siktet |
2 ss | vann eller sitronsaft (ca.) |
frysetørret bringebær eller annet strøssel |
SLIK GJØR DU
Ha hvetemel, melis, mandelmel, vaniljesukker og salt i en bolle, og bland godt sammen. Skjær smøret i små terninger og smuldre det sammen med det tørre, til du har en smulete deig. Tilsett egget og rør til du har en jevn og fin deig som samler seg. Bruk gjerne kjøkkenmaskin, men ikke kjør deigen mer enn nødvendig. Dekk deigen med plast og legg den i kjøleskapet i 30-60 minutter.
Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme. Deigen kjevles ut mellom to bakepapir, til du har en rektangulær leiv som er ca. 30 x 20 cm. Fjern det øverste bakepapiret, renskjær kantene, og del deretter deigen i 2 på langs, slik at du har to jevnstore biter (viktig) som er ca. 30 x 10 cm. Ta vare på overskuddsdeigen, se tips. Dra deigen forsiktig over på et bakebrett, og prikk den med en gaffel. Stekes på midterste rille i ca. 13 minutter, til deigen er gyllen og har tatt litt farge i kantene. Følg med mot slutten av steketiden, for ovner steker ulikt.
Ha baksten forsiktig over på et skjærebrett og la den avkjøles noen minutter. Fordel tykt bringebærsyltetøy utover den ene mørdeigsplaten, men ikke helt ut i kantene. Rør raskt sammen siktet melis og litt vann til en tykk glasur. Legg den andre mørdeigsplaten oppå bringebærsyltetøyet (med stekeflaten ned) og bre glasuren forsiktig oppå, og strø deretter over frysetørret bringebær eller annet strøssel.
Når melisglasuren har stivnet skjærer du baksten opp i skiver med en skarp kniv, i ca. 2 1/2 cm brede biter. Rengjør gjerne kniven med litt kjøkkenpapir mellom hver bit, så får du et rent snitt.
TIPS
- Dersom du ikke tåler egg kan du erstatte egget med vann.
- Mandelmel kan eventuelt erstattes med omtrent samme mengde hvetemel.
- Varier med ulike typer syltetøy, for eksempel blåbær og solbær. Det er viktig at syltetøyet er ganske tykt, slik at baksten ikke blir vassen.
- Bringebærsnittene oppbevares kjølig, og kan fryses.
- Deig til overs? Lag bringebærkjeks av restene, se denne oppskriften for tips om steking. Deigen kan også fryses.
LYKKE TIL!
Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg).