Biscotti er herlige, italienske kjeks som kan varieres etter smak og behag. En leser anbefalte å benytte kandiserte appelsinskall, noe som sammen med mørk sjokolade satte en god og litt "julete" smak på baksten. Prøv det du også!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

200 g mandler
3 eggeplommer
150 g sukker
1 ts vaniljesukker
3 eggehviter , stivpisket
1 klype salt
75 g mørk sjokolade , hakket
50 g kandisert appelsinskall
350-375 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver

SLIK GJØR DU

Biscotti med sjokolade og appelsin

Rist mandlene forsiktig i en tørr stekepanne. Sett dem til avkjøling og hakk dem deretter grovt. Sett stekeovnen på 175 grader, over- og undervarme.

Skill eggene. Finn frem en vid bolle og rør sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker med en håndmikser eller lignende, til du har en kremete blanding. Ha eggehvitene i en annen bolle og visp dem stive sammen med saltet. Vend de stivpiskede eggehvitene forsiktig inn i eggeblandingen, litt av gangen. Tilsett mandler, sjokolade (bruk gjerne sjokoladeknapper) og kandiserte appelsinskall, og rør sammen. Bland sammen hvetemel og bakepulver, og rør mesteparten forsiktig inn i blandingen. Bruk gjerne en melsikt, slik at du unngår klumper i deigen. Juster eventuelt med resten av melblandingen til du har en ganske fast deig.

Del deigen i 3 emner som du ruller til tykke pølser på 25-30 cm. Legg dem deretter på et bakepapirkledd bakebrett og form emnene slik at de blir ca. 2 cm høye og ca. 6 cm brede.

Stek biscottipølsene midt i ovnen i 25-35 minutter, til de er gjennomstekte. Pass på mot slutten, slik at de ikke blir brent. Ta dem umiddelbart på et skjærebrett og skjær ca. 1 cm brede skiver litt på skrå og la dem avkjøles på en bakerist. (Dersom de ikke blir sprø helt gjennom kan du ettersteke dem noen minutter, men det er som regel ikke nødvendig.) Oppbevar de avkjølte biscottiene i tett boks eller på glass.

Biscotti dyppes gjerne i litt espresso/kaffe, eller i litt Vin Santo som de gjør i Italia.

Biscotti med sjokolade og appelsin

TIPS

  • Bruk ekte vaniljesukker og ikke den som er syntetisk fremstilt. Erstatt eventuelt vaniljesukkeret med frøene fra en halv vaniljestang.
  • Biscotti er holdbare i et par måneder, og er derfor ypperlig å gi bort som spiselig gave til matglade venner og familie.
  • Sjekk også ut de andre biscottioppskriftene på bloggen, for eksempel biscotti med sitronjulebiscotti med tranebær eller biscotti med sjokoladetrekk. Du finner alle biscottioppskriftene på bloggen samlet her.

LYKKE TIL!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei Trine, hvilken type kandiserte appelsinskall bruker du i denne oppskriften? Har du tips til hvor det kan kjøpes?

  2. Jeg prøvde disse, de er gode, men sjokoladen ble borte, ikke som de store sjokoladebitene som du klarte, Trine. Noen tips til neste gang?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste