Pepperbakte epler
Dette er en smaksrik og litt utradisjonell dessert som alltid har slått an når jeg har servert den. Mange er i utgangspunktet skeptiske når de ser all pepperen, men blir gledelig overrasket ved første munnfull!
Dette er en smaksrik og litt utradisjonell dessert som alltid har slått an når jeg har servert den. Mange er i utgangspunktet skeptiske når de ser all pepperen, men blir gledelig overrasket ved første munnfull!
Dette er en rask og enkel dessert som alltid smaker godt! Den ble første gang servert på en gourmetkveld med jussjentene. Vi var 5 jenter som skulle lage en 4 retters meny (eller var det 5 retters?). Uansett, to av jentene fikk ansvar for desserten og de brukte hele kvelden, mer enn halve kjøkkenet og … Continued
Hjemme hos oss blir det ikke jul uten de gode tradisjonelle pepperkakene, som har vært en viktig del av jula i «alle» år. Oppskriften er mammas gode gamle, så det har blitt noen tusen pepperkakemenn og pepperkakekoner oppigjennom årene.
Sandkaker må jeg ha til jul!
For 19 gang skal Liv og jeg steke krumkaker sammen. En hyggelig og nyttig tradisjon!
Liv & Lars introduserte denne potetretten under den på så mange måter vellykkede hytteturen til Tanum Stand i høst…
Det var min gode venninne Liv som gjorde meg oppmerksom på denne lille, enkle og velsmakende delikatessen. Etterhvert har den blitt et «must» til kaffen, både i Uren Luren og på Nisseberget. Men for at du skal være advart på forhånd …
Dette er den beste og enkleste browniesen som finnes! Lite oppvask blir det også! Dette er en skikkelig ”innertier” og du blir garantert avkrevd oppskriften etter å ha servert den!
En enkel og velsmakende potet- og grønnsaksrett som passer veldig godt til et grillmåltid.
En skikkelig «schlager» på Nisseberget. Smaker ekstra godt med en halvtørr hvitvin til.
Mia er en trofast og hjelpsom kjøkkenassistent som alltid er til stede og stiller opp dersom det er behov for hjelp av ett eller annet slag. Det er ikke få retter hun har observert og analysert, der hun tålmodig sitter på en teppeflik klar til å bistå til samme hva det skal være.
Som et alternativ til Øyan-smørbrød, serveres det av og til omelett på Nisseberget. En rett som av og til serveres når været ikke er så bra, og følgelig blir det ikke hvitvin til lunsj, men et realt glass med lettmelk! Hvitvin anbefales uansett ikke til omelett…
Emilie forsøker å innføre en ny bursdagstradisjon, en sjokoladekake bestående av 9 dl fløte, 3 dl creme fraiche, 550 gram kokesjokolade, Baileys og Grand Mariner…
På Nisseberget har vi egen «jordbærhage», som vi har
planer om å utvide til sommeren. Denne oppskriften passer også godt til «kjøpejordbær», og kan gjerne lages noen timer før servering.
En nydelig svinefilet med masse godt inni!
En enkel og velsmakende moussaka, enten du velger å benytte poteter eller auberginer.
Creme brulee med appelsin og sjokjolade – nydelige kombinasjoner…
Godt tilbehør til pizza.
Til nydelige italienske kjøttboller trenger du…
Basilikum er en krydderurt som kan benyttes til mangt, men har du smakt en skikkelig basilkumdessert? Hvis ikke har du virkelig noe å se frem til, for denne sorbeten er nydelig.
Ovnsbakte rosmarinpoteter er ypperlig tilbehør til de fleste kjøtt- og fiskeretter…
Min eldste datter Anette, som studerer i Trondheim, vil gjerne ha oppskriften på sin tortellinifavoritt lagt ut på matbloggen, noe mamman mer enn gjerne gjør.
Godt tilbehør til kjøtt- og kyllingretter.
En nydelig rett, hentet fra en av Gøril Vikers kokebøker.
En nydelig balsamicosirup, som smaker godt til stekt kjøtt.
Saltimbocca er en tradisjonell italiensk rett som lages av kalvekjøtt. Det er ikke alltid så greit å få tak i og derfor kommer det en variant med svinekjøtt.
Det er søndag og ettermiddag og da er det bare en ting som gjelder hos oss: Viggo skal serveres kanelboller! I et litt svakt øyeblikk, under bryllupstalen til Viggo, hørte jeg meg selv love å servere han kanelboller hver eneste søndag…
En av Gourmetklubbens absolutte favoritter; en enkel og velsmakende forrett!
Dette er en enkel og velsmakende rett, som har gjort stor suksess – spesielt på jentetur til Santa Pola i Spania, hvor vi spiste denne retten flere ganger under oppholdet.