Mange av ingrediensene som benyttes til baking er relativt holdbare, og jeg har derfor skuffer og skap fulle av ingredienser dersom bakegleden skulle ta overhånd. Her er en oversikt over ingredienser jeg ofte benytter når jeg baker:

  • Hvetemel
  • Grovt mel, ulike korntyper og grovhet
  • Kjerner og frø (solsikkekjerner, gresskarkjerner, sesamfrø og linfrø)
  • Havregryn
  • Kli
  • Gjær (fersk og tørr)
  • Egg
  • Salt
  • Sukker (hvitt og brunt)
  • Smør eller matolje
  • Vaniljesukker (av ekte vaniljestang)
  • Vaniljestang
  • Bakepulver (og eventuelt natron)
  • Kakao
  • Kokesjokolade
  • Krydder som for eksempel kardemomme og kanel
  • Melk, fløte eller vann
  • Melis
  • Mandler, valnøtter og hasselnøtter
  • Sitron
hits