Del torsken i porsjonsstykker, strø på litt grovt havsalt eller maldonsalt og la det hvile i ca. 15 minutter.
Skyll saltet av torsken og tørk den med litt kjøkkenpapir, før du krydrer med salt og nykvernet sort pepper. Ha litt nøytral olje (jeg bruker en blanding av rapsolje og olivenolje) i stekepannen og stek fisken med skinnsiden ned på middels varme. La den steke til den får en gyllen og fin brunfarge, etter ca. 6 minutter og snu deretter fisken. Skru ned varmen litt og tilsett 1 ss smør, 2 hvitløksfedd delt i to på langs og et par timian-/rosmarinkvister – og la fisken steke et par minutter til, til den begynner å «flake» seg. Bruk en spiseskje og drypp litt av stekesjyen over fisken mens den steker.
Løft fisken forsiktig ut av pannen, og server gjerne smøret som saus til fisken.
Denne metoden kan du benytte på alle typer fiskefilet uten skinn. Alle torskeoppskriftene på bloggen finner du samlet HER.
Publisert 20. 9. 2017