Eltefritt firekornbrød med rugflakNår du skal steke kaker eller annen bakst må du være oppmerksom på at stekovner steker forskjellig og at du derfor alltid må ta steketemperaturer og angivelse av steketid i oppskrifter som veiledende. Jeg pleier alltid å sette tidsuret på noen minutter mindre enn hva som står i oppskriften, så ser jeg det an og justerer tiden etter hva som møter meg i stekovnen. Dersom du baker kaker er det viktig at du ikke åpner stekovnsdøra før baksten er nesten ferdig. Hvis du for eksempel steker en kake kan du risikere at den faller sammen hvis du åpner stekeovnsdøra for tidlig.

 

Hvordan vet du at kaken er ferdigstekt? Sjekk med en bakenål eller fyrstikk – stikk pinnen ned i bakverket, omtrent på midten, og henger det ikke noe deig/røre igjen på pinnen skal kaken være ferdig.

 

Gjærbakst er ferdig når den har en fin og gyllen farge. Bank gjerne forsiktig med to fingre under bakverket, det er ferdigstekt dersom du hører en “hul” lyd. Er du usikker på om brødet er gjennomstekte kan du sjekke kjernetemperaturen midt i brødet. Dersom steketermometeret viser 96 grader er brødet ferdig stekt.

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Min Handleliste