OM TRINES VIN
TRINES VIN
TRINES VIN er et spennende og viktig prosjekt for meg, og jeg er både stolt og glad for å ha lansert både rødvinen Trines Vin Piemonte Barbera og hvitvinen Trines Vin Riesling. Ekstra hyggelig er det å ha fått gode tilbakemeldinger fra lesere og følgere om at vinene har falt i smak, særlig som matvin til mange av mine oppskrifter, noe som har vært et av målene med produktutviklingen.
Begge vinene er nøye utvalgt av meg, med altså et utgangspunkt at den skal passe til mange av rettene mine. Det skal ikke være så vanskelig å velge vin til god mat!
HISTORIEN BAK TRINES VIN
Etter to hektiske år 2021-2022, med to kokebøker med ett års mellomrom, skulle 2023 bli et litt «roligere» år som kunne gi rom for å tenke litt nytt rundt merkevaren min. Og siden god mat smaker enda bedre med god drikke, kom ideen om TRINES VIN raskt opp under ett av møtene mellom meg og min manager Tore. Tore kontaktet en barndomsvenn som er utdannet sommelier og som også har mer enn 20 års erfaring i vinbransjen. Han hadde nettopp startet The Wine Merchant sammen med to kompiser som begge også hadde lang erfaring fra vinbransjen. Vi fant raskt tonen, og dialogen vår ga meg trygghet for at jeg jobbet med noen av de beste i bransjen, samt at vi hadde de samme tanker og visjoner rundt prosjektet. Dette var (og er) viktig for meg, for dette prosjektet er det første hvor det ikke er jeg selv som står bak selve sluttproduktet. Etter at de formelle og juridiske forholdene var på plass startet jakten etter vinen «min». Det startet med samtaler rundt hvilke kvaliteter jeg ønsket at vinen skulle ha. Jeg ønsket en fruktig, rund og allsidig rødvin, som passer til mange av oppskriftene mine, samtidig som den kan nytes alene.
Via sine samarbeidspartnere hentet The Wine Merchant inn rødviner fra blant annet Italia, Portugal og Spania. Jeg smakte, spyttet og vurderte veldig mange viner, men var ikke fornøyd. Vi ble derfor raskt enig om at det måtte bestilles flere vareprøver, samt av enda høyere kvalitet og prisklasse. Nytt møte ble avtalt med smaking, spytting og poengsetting. Rester ble tatt med hjem og testet med ulike sorter mat (uten spytting). Etter ytterligere en runde falt valget til slutt på en rødvin fra familien Bosio i Piemonte, Italia.
Rødvinen er laget av druen Barbera, som har et naturlig lavt innhold av tanniner og garvestoffer, samt god friskhet. Den er også laget med delvis tørkede druer (appassimento-metoden), noe som gjør vinen fyldigere, mykere, og gir den noe økt fruktsødme. Vinen er videre lagret 6 måneder på eikefat.
Tilfeldighetene ville at jeg uavhengig av prosessen med Trines vin skulle på studietur til Piemonte i juni, og besøkte selvfølgelig samtidig vingården og fikk hilse på de som står bak vinen. Det ga meg ytterligere trygghet om at det er hyggelige og dyktige folk i alle ledd.
Våren 2024 lanserte jeg også Trines Riesling, en hvitvin fra Nahe. Vinen er laget i samarbeid med en familieeiendom i regionen Nahe i Tyskland. Druene er høstet manuelt og kommer fra eiendommens egne vinmarker, hvor jordsmonnet består av sandstein og kvartsitt. Vinen er aromatisk, slank, frisk og mineralsk. Den smaker tørt, men har litt restsukker, som både komplementerer vinen, men viktigst av alt, det gir vinen en fantastisk evne til å fungere utmerket som en matvin. Prøv gjerne vinen til sushi og andre asiatiske retter, se blant annet tipsene nedenfor. Ellers er dette en flott vin til hygge på terrassen når vårsolen snart kommer.
I tillegg til gutta i The Wine Merchant er også min manager Tore fra StoryPeople en del av teamet.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.