Jeg har kjøpt abonnement, men får ikke ENGANGSKODE

  • For å logge på Trines matklubb får du tilsendt en engangskode. Koden vil være gyldig i flere måneder på denne enheten, med mindre du har gjort innstillinger som sletter informasjonskapsler. Du må logge inn med unik engangskode på hver nettleser eller enhet (pc, Mac, iPad, telefon) du bruker.
  • Får du ikke engangskoden på e-post? Se etter engangskoden i e-postboksen din, eventuelt i søppelposten. Dersom du har registrert mobilnummeret ditt på MIN SIDE kan du få sendt engangskoden til din mobil. Klikk på «Send koden på nytt» og deretter på «Send koden på sms til…». Dersom du ikke har registrert mobilnummeret ditt kan du sende det til [email protected] så skal jeg legge det inn for deg.

  • Dersom du ikke har fått engangskode på e-post, kan du sjekke om du har lagt inn korrekt e-postadresse.  Dersom e-postadressen du har lagt inn ved bestilling av abonnementet er feil du ta kontakt på [email protected]. Du kan ikke rette opp dette selv ved å lage en ny konto.

MÅ JEG BRUKE ENGANGSKODE HVER GANG JEG LOGGER INN?

  • Neida, du må ikke logge inn og få ny engangskode hver gang. Engangskoden er gyldig på den aktuelle enheten i flere måneder, med mindre du har gjort innstillinger som sletter informasjonskapsler. Du må imidlertid logge inn med en unik engangskode på hver nettleser eller enhet (pc, Mac, iPad, telefon) du bruker.

Jeg har kjøpt abonnement, men får ikke TILGANG TIL hele +oppskriften

  • Logg deg ut (krysse ut vinduet) og logg deg inn igjen. Hvis det ikke fungerer er det fint om du restarter enheten din og tester på nytt. Eventuelt kan du teste en annen nettleser eller på en annen enhet.
  • Dersom dette ikke fungerer, kan du sjekke brukerprofilen på MIN SIDE at du har riktig e-postadresse registrert. Prøv så en gang til. Dersom e-postadressen er feil ta kontakt på [email protected].

Kommer du fortsatt ikke inn?

5 matbilder

Min Handleliste