ANNONSE - MENY.NO

Inviter til St. Hans-fest med spekemat og rømmegrøt, og sett god, norsk lokalmat på bordet! MENYs flinke matarbeidere har nemlig reist landet rundt og funnet produkter som preger norsk matkultur. Disse Matskattene har en unik smak, kvalitet og historie, laget av stolte lokalmatprodusenter som brenner for godt håndverk. Du finner et rikt utvalg av Matskatter fra hele landet hos din lokale MENY-butikk og på meny.no.

MENY har utfordret meg til å sette sammen et spekematfat med noen av disse Matskattene. Jeg har valgt spekemat fra både svin, storfe og vilt, alt fra coppaskinke og spicy chilisalami til en smakfull hjortespekepølse. Jeg har også tatt med meg noen Matskatter fra ostedisken, for det smaker også godt med noen oster sammen med spekematen. Dekorer med rikelig med norske jordbær og annet du liker å spise sammen med spekematen, og på kort tid har du festmaten klar!

Husk å se etter Matskatt-merket når du skal handle inn til sommerfesten, og oppdag smakfull kvalitetsmat fra hele landet du også!

Annonse

Ingredienser

1 pakke TIND Vellagra Coppaskinke
1 pakke Vossa Spianata
1 Hjortespekepølse fra Smestuen
1 pakke Slegge salami fra Ask gård
1 pakke Passe salami fra Ask gård
1 pakke Råtass rå chorizo fra Ask gård
10 økologiske egg fra Holte gård
1 pakke Rørosflatbrød
2 beger MENY potetsalat med nyr
1 Fanaost fra Ostegården
1 Camembert fra Eiker gårdsysteri
1 pakke ridderost fra Tine
1 neve tørket aprikos
1 neve valnøtter
jordbær , blåbær, melon el.
6 porsjoner rømmegrøt
sukker , smør og kanel

SLIK GJØR DU

Spekemat til St. Hans

Hvis du har valgt Råtass chorizopølse som jeg har gjort her må du steke pølsene etter anvisningen på pakken, skjære dem i mindre biter som du trer på en liten pinne sammen med for eksempel litt tørket aprikos.

Skjær opp spekemat, ost og tilbehør, og fordel det på et stort fat eller flere små. Dekorer med grønnsaker, bær, nøtter og annet godt som du liker å spise sammen med spekemat.

Spekemat til St. Hans

Lag gjerne eggerøre eller annet tilbehør etter smak og behag. Potetsalat er deilig tilbehør til spekemat, lag for eksempel kremet potetsalat eller potetsalat med sennepsvinaigrette, eller kjøp MENYs ferdige potetsalat med nyr. Annet godt tilbehør til spekematen er for eksempel potettertepotetpanne, djeveleggfocaccia og salte mandler,

Du finner også mye god drikke til spekematen blant Matskattene, som for eksempel sider og øl. Jeg valgte denne gangen blant annet musserende Rosésider fra Lier, som smaker godt sammen med den salte spekematen.

Spekemat til St. Hans

Rømmegrøt er også tradisjonell mat for mange på midtsommerfesten. Lag den selv fra bunnen av, eller kjøp den ferdig på MENY. Der får du blant annet rømmegrøt laget av økologisk Rørosrømme som du enkelt varmer opp i vannbad.

Spekemat til St. Hans

Lurer du på hvor mye spekemat du skal beregne pr. person? Jeg beregner vanligvis ca. 150 gram per person (+ litt ekstra på lur), men det kommer selvsagt an på hva du ellers serverer som tilbehør. Dersom du serverer rømmegrøt ved siden av er det vanligvis tilstrekkelig med ca. 100 gram per person.

Spekemat til St. Hans

Les mer om lokale Matskatter her.

Fikk du lyst til å teste noen av disse produktene kan du klikke på «kjøp hos MENY» under ingredienslisten (eller handlekurven ved innledningen). Videre kan du klikke vekk produkter du eventuelt ikke ønsker, og deretter legge til andre produkter. Bestill gjerne varene levert hjem på døren (hvis MENY leverer i ditt nærområde). Les min lille guide om hvordan du handler fra sofakroken her. Nå får du også 5% TRUMF-bonus på hele kjøpet når du handler via en av mine oppskrifter. Les mer om det her.

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med MENY. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.