SMULDREPAI MED KARAMELLISERTE EPLER

Smuldrepai er en rask og smakfull dessert for både store og små. Denne er fylt med epler, hasselnøtter og sjokolade - en deilig kombinasjon. Server den lunken med litt vaniljeis eller en klatt stivpisket kremfløte.

Annonse

Ingredienser

EPLEFYLL

4 epler , i terninger
75-100 g sukker
1 ts kanel
2 ss sitronsaft
1 ss smør

SMULDRETOPPING

100 g smør , i terninger
75-100 g hvetemel
50 g havregryn
1 ts vaniljesukker
50 g hasselnøtter , grovt hakket
25 g mørk sjokolade , grovt hakket

TILBEHØR

vaniljeis eller stivpisket kremfløte

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 200 grader (over- og undervarme).

Skrell eplene og del dem opp i terninger, ca. 2×2 cm. Rør inn ca. 1/3 av sukkeret, ½ ts kanel og sitronsaft. Ha ca. 1 ss smør i en stekepanne, tilsett eplene og la dem surre under stadig omrøring, til de er «karamellisert», men ikke så lenge at de blir most. Dersom stekepannen din ikke tåler å stå i stekeovnen har du deretter eplene over i en smurt ildfast form, ca. 22-24 cm i diameter.

Smuldre sammen smør, hvetemel, havregryn, resten av sukkeret, vaniljesukker og ½ ts kanel. (Dersom eplene er søte, kan det være lurt å holde igjen litt på sukkeret.) Fordel halvparten av smuldredeigen, sitronsaft og de hakkede hasselnøttene over eplene, og vend det hele forsiktig sammen. Smuldre resten av deigen over. Stekes midt i ovnen i 25-30 minutter, til toppingen er gyllen og sprø. Hakk sjokoladen og strø den over den varme desserten.

Serveres lunken, med stivpisket kremfløte eller vaniljeis som tilbehør.

Smuldrepai med karamelliserte epler

VELBEKOMME!

EnglishREAD IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

ANNONSE
Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.