Oreokaken er en populær dessertkake på matbloggen, og da har jeg også en mistanke om at denne Oreodesserten vil falle i smak. Den friske, syrlige ostekremen smaker utrolig godt til den mørke sjokoladekjeksen. Friske bær kompletterer det hele.

Desserten er enkel å tilberede, enten du skal servere mange eller noen få, og kan også tilberedes noen timer før servering. Men, vær ikke for raus med porsjonene, dette er mektige saker! Denne desserten lever nemlig opp til ordtaket "for mye av det gode bli alt for meget"!

Ingredienser

150 g kremost naturell
1 sitron , saften
2 dl kremfløte
1/2 vaniljestang , frøene
50 g melis , smak til
100-150 g Oreokjeks , knust
bringebær eller andre bær

SLIK GJØR DU

Kjør kremost, sitronsaft og ca. 1/2 dl av fløten i en kjøkkenmaskin eller lignende, til du får en jevn blanding.

Stivpisk fløten sammen med melisen og frøene fra vaniljestangen.

Vend forsiktig sammen krem- og osteblandingen med en slikkepott.

Knus oreokjeksene (du kan selvsagt benytte butikkjøpte oreokjeks i denne oppskriften), men behold 2-3 stykker til pynt. Finn frem en stor bolle eller 4 dessertglass, og fordel ca. halvparten av kjekssmulene i bollen/dessertglassene. Ha på en skje med ostekremen og stryk forsiktig utover. Fordel resten av kjekssmulene over, og deretter resten av ostekremen. Hakk de resterende kjeksene grovt og strø over.

Rett før servering pynter du med friske bær.

Enjoy!

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Mmmmm….sikkert kjempegod!! OREO–kaka er jo alltid en vinner, så denne MÅ jo prøves ;)) Regner med at disse også er best etter noen timer i kjøleskapet?!! Takk for mange god tips og oppskrifter 😉

 2. Lørdagsmiddag med gode venner: din pasta med spinat, ricotta og parmaskinke, deretter oreo-dessert. Stor suksess, virkelig godt, og ikke trengte man å bruke hele lørdagen på kjøkkenet ! Takk for all inspirasjon, Trine.

  Mvh
  Marianne .

 3. Ser kjempedeilig ut :-D! Kunne tenke meg å prøve den med mascarponeblanding istedet for krem. Noen som har forslag til dette?

 4. Oups! Fant en mascarponekrem jeg pleier å bruke:
  250g mascarpone, 11/2 ts vaniljesukker, 11/2 ts honning/sukker, 2eggeplommer og 1 stivpisket eggehvite. Stivpisk eggehviten, bland den med eggeplommene. Bland vaniljesukker og honning/sukker med mascarponen og vend så alle ingrediensene sammen med en slikkepott.

 5. Hei:) det såg godt ut:) jeg skal feirebursdagen min. Anbefaler du å lage oreokake eller denne oppskriften? Hva er best? Har du noen tips til mat jeg kan lage??

 6. lagde dette som dessert i en meny på skolen, alt var borte på under 3 minutter! ikke siste gangen jeg lager dette:)

 7. Kjempeflott oppskrift, denne skal prøvast i løpet av veka!

  Jamie Oliver lagde noko liknande eingang, ein kjapp variant av ostekake, som han serverte i glass på den måten som det blir gjort her. Nokon som sitter på den oppskrifta?

 8. Lurer på om denne egner seg som dessert i konfirmasjon?
  Kan den isåfall lages ferdig dagen i forveien (Dvs i dag….ups….) Tar imot tips :O)))

  1. Synes denne desserten er best om den lages samme dag den skal serveres. Dessverre litt sent svar for deg, men det er hektiske tider og av og til vanskelig å gi svar på så kort varsel. 🙂

 9. Denne deilige desserten har jeg laget mange ganger nå, alltid vellykket. Var nettopp på ferie på Kreta, der vi ble servert en variant av denne på vår stamrestaurant. Oreokjekssmuler i bunn, gresk yoghurt søtet med med melis over og friske jordbær på toppen. Lettvint og utrolig godt! En annen variant fikk vi i form av panacotta smaksatt med Oreokrem. Pynt i form av Oreokjekssmuler og friske jordbær. Litt mer tidkrevende dessert denne siste.

 10. Jeg brukte denne til Mat og Helse eksamen og fikk en 6er. Denne er heelt fantastisk! Enkel å lage og helt perfekte porsjoner.

 11. Noen som har erfaring med å lage denne dagen før? Fungerer jo veldig bra med oreokake, men blir muligens annerledes med disse?

  1. Hvis du skal lage den dagen før anbefaler jeg heller å gjøre klar kremen og knuse kjeksene, slik at du kan montere den sammen før servering. Det er uansett ganske fort gjort. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste