ANNONSE - MENY

Nå i desember dyrker vi de rike mattradisjonene våre. Da vil vi gjerne ha god, norsk lokalmat og vi vil vite hvor den kommer fra. MENYs flinke kokker har reist landet rundt og funnet produkter som preger norsk matkultur. Disse Matskattene har en unik smak, kvalitet og historie, laget av stolte lokalmatprodusenter som brenner for godt håndverk. Du finner et rikt utvalg av Matskatter fra hele landet hos din lokale MENY-butikk og på meny.no.

MENY har utfordret meg til å sette sammen en julelunsj av noen av disse Matskattene. Det var jammen ikke enkelt, for det er så mye godt å velge blant. Men nå er valgene tatt - her er mitt forslag til en smakfull og tradisjonsrik julelunsj.

Annonse

Ingredienser

1 pakker TIND Godt Modna Spekeskinke
1 pakke TIND Coppaskinke
1 fennikelsalami fra ASK
1 pakke Rørosflatbrød
6 ´ gårdsegg fra Ek
1 grov ovnsbakt leverpostei fra Bjerke
1 pakke bacon fra Jacobs utvalgte
1 glass Skutesild fra Sildakongen
1 bit røkt laks fra Troll
1 bit ribbe fra Jæren smak
1 pakke julepølser fra Jacobs utvalgte
1 glass sennep fra Metervare

1 Camembert fra Eiker gårdsysteri
1 bit Kraftkar fra Tingvollost
1 bit ridderost fra Tine
1 bit Rød ku fra Torbjørnsrud
1 glass pæregele med chili fra Ostegården
1 glass fikenmarmelade fra Gangstad
1 pakke knekkebrød fra Sigdal
1 pakke eplemost gaveeske fra Epleblomsten

SLIK GJØR DU

Julelunsj med norske matskatter

Spekemat er for meg et selvskrevent innslag på julelunsjbordet. Det er enkelt å servere, og smaker godt sammen med blant annet eggeretter og ost. Jeg har her valgt modnet spekeskinke og coppaskinke fra Tind, og fennikelsalami fra Ask gård. Som tilbehør smaker det også godt med Rørosflatbrød.

Eggene er fra Ek gård, og er for anledninge fylt etter denne oppskriften. Ønsker du å gjøre det litt enklere kan du for eksempel heller lage eggerøre.

Julelunsj med norske matskatter

Ovnsbakt leverpostei fra Bjerke smaker nesten som mors hjemmelagde, og får på seg festdrakten når den toppes med litt sprøstekt bacon fra Jacobs utvalgte. Smaker nydelig oppå et stykke grovt rugbrød – og det samme gjør Skutesild fra Sildakongen. Røkt laks fra Troll passer også godt på julelunsjbordet.

Julelunsj med norske matskatter

Rester fra ribbemiddagen blir kjapp og smakfull fingermat til julelunsjen. Skjær bort bena på ribba, del den opp i mindre biter, og stikk gjerne en tannstikker el. i hver bit. Rett før servering drypper du over litt hoisinsaus. Ribba kan gjerne serveres kald. Julepølsene stekes raskt i stekepannen og toppes med litt god sennep fra Metervare, svisker eller noe annet godt.

Julelunsj med norske matskatter

Ost må vi ha, og bedre utvalg av norske oster i verdensklasse har vi vel knapt hatt tidligere. Det er ikke lett å velge, men denne gangen falt valget på Kraftkar fra Tingvollost, Rød ku fra Torbjørnrud, Camembert fra Eiker gårdsysteri og ridderost fra Tine.

Julelunsj med norske matskatter

Som tilbehør serverer jeg kjeks, knekkebrød fra Sigdal og deilige marmelader fra hhv. Ostegården og Gangstad. Og selvsagt setter jeg frem noen hjemmebakte pepperkaker også, for komboen pepperkaker, blåmuggost, valnøtter og honning er magisk!

Julelunsj med norske matskatter

Utvalget av norsk eplemost er stort, og blant Matskattene finnes det noe for enhver smak. Jeg valgte her en gaveeske fra Epleblomsten med tre ulike smaker, to sorter eplemost laget av hhv. Discovery- og Aroma-epler, samt en bringebær- og eplemost som er spesielt populær blant barna.

Julelunsj med norske matskatter

Dette var et lite utvalg av det rikholdige utvalget av norske Matskatter som du finner i MENYs butikkhyller og i nettbutikken. Fikk du lyst til å teste noen av disse produktene kan du klikke på «kjøp hos MENY» under ingredienslisten (eller handlekurven ved innledningen). Videre kan du klikke vekk produkter du eventuelt ikke ønsker, og deretter legge til andre produkter. Bestill gjerne varene levert hjem på døren (hvis MENY leverer i ditt nærområde) eller ta med deg handlelisten (last gjerne ned appen, så har du den tilgjengelig) neste gang du skal handle hos MENY. Les mer her om lokale matskatter som smaker ekstra godt i julen.

Julelunsj med norske matskatter

Husk å se etter Matskatt-merket neste gang du handler, og oppdag smakfull kvalitetsmat fra hele landet!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med MENY. Du kan kjøpe alle ingrediensene i MENYs nettbutikk. Les mer om MENYs nettbutikk her

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Takk for mange gode oppskrifter. Det blir alltid vellykket når jeg bruker dem. I dag lager jeg julekake thangzhong.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.