Her kommer kyllingretten jeg laget sammen med Wenche på God morgen Norge i går (se gjerne innslaget her). En variant av denne retten er tidligere blitt publisert på bloggen her, men har nå blitt oppjustert med litt mere grønnsaker, slik at den metter litt mer. Kyllingen blir ekstra god i selskap med en smakfull sennepssaus, spinat, tomat, paprika og parmesan. Alt tilberedes i en og samme form, hvor alle de gode smakene fra kyllingen og grønnsakene er med og skaper magi i sausen. Har du først prøvd den blir det nok ikke lenge til neste gang!

Annonse

Ingredienser

KYLLING & GRØNNSAKER

3-4 kyllingbryst eller kyllingfilet
1 rødløk , i tynne båter
1 rød paprika , i strimler
2-3 fedd hvitløk , finhakket
150-200 g spinat
10 cherrytomater , delt i to
nøytral olje til steking
salt og pepper

SENNEPSSAUS & TILBEHØR

2 1/2-3 dl kremfløte eller matfløte (20%)
3 ts dijonsennep
1/2-1 ss kyllingfond
75 g parmesan , finrevet
pepper
friske urter (kan sløyfes)
4 porsjoner ris , pasta eller poteter
godt brød

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 175 grader, over- og undervarme. Finn frem en ildfast form som er ca. 24 cm i diameter eller som akkurat rommer kyllingen du skal steke (formen bør ikke være for vid, for å unngå at den deilige sennepssausen fordamper). Smør formen med litt nøytral olje.

Skjær løk og paprika som angitt, og stek på middels varme til løken er blank og myk. La hvitløken surre med mot slutten av steketiden. Tilsett deretter spinat og la det surre med til den begynner å falle sammen. Krydre med salt og pepper. Ha spinatblandingen og tomatene i det ildfaste fatet.

Krydre kyllingen med salt og pepper, og stek den i nøytral olje til den er gyllen på begge sider. Legg deretter kyllingen oppi det ildfaste fatet, oppå spinatblandingen. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av det ene kyllingbrystet.

Varm opp fløten til kokepunktet (skal ikke koke), og smak til med dijonsennep, kyllingfond (eventuelt litt av en smuldret buljongterning), halvparten av parmesanen og nykvernet sort pepper. Hell blandingen oppi formen, og strø resten av parmesan over. Stekes ved 175 grader, midt i ovnen, til steketermometeret viser 67 grader. Det tar ca. 15 minutter, avhengig av hvor store kyllingbrystene er, hvor lenge du har forstekt dem, samt stekeegenskapene til ovnen din.

Gratinert kylling med spinat, paprika og parmesan

Ta formen ut av stekeovnen og la den hvile i 5-10 minutter. Dryss gjerne over friske urter og server umiddelbart, med for eksempel pasta, poteter, ris eller godt brød som tilbehør.

Trine og Wenche gmn

Oppskriften er hentet fra Trines hverdagsmat

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei Trine.
  Fantastisk deilig middag. Lettvinn å lage. Den skal jeg lage neste gang jeg skal ha gjester.
  Du har mange gode oppskrifter på mat, kaker og dessert.
  Digger deg

 2. Hei Trine og takk for nok en super oppskrift! For de som har familiemedlemmer som ikke tåler smaken av sennep i mat..kan man sløyfe sennepen og kanskje ha ørlitt mer fond i, i stede for? Eller har du et annet lurt tips i ermet?:)

 3. Hei!

  Denne har jeg lyst til å servere neste gang det komme gjester. Ser at det er beregnet ett bryst eller filet per pers. Vet at noen ikke spiser så mye og at andre spiser mer. Hva synes du om å dele opp fileten (forhåpentligvis i noen fine skiver eller strimler :-)) etter at de er brunet av og før de legges i formen? Må vel da tilpasse steketiden i ovnen så de ikke blir for tørre.

  Hvis du skulle servert poteter til, hvordan ville du tilberedt de?

  For øvrig tusen takk for mange fine oppskrifter som jeg benytter meg av ofte!

  1. Vil ikke anbefale å skjære kyllingen i skiver, men du kan godt dele filetene i to. Hva med ovnsbakte potetbåter eller hasselbackpoteter?

 4. På fondflasken står det at 1ss skal blandes med 500ml vann. Skal dette gjøres i oppskriften også?

  Ellers takk for mange gode og enkle oppskrifter!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.