ANNONSE - MENY

Osteanretning oste-VM

#KJØPLOKALMAT

 

Mange små lokalmatprodusenter går tøffe tider i møte nå som gårdsutsalg og restauranter stenger ned på grunn av koronaviruset. Det er derfor viktigere enn noen gang å støtte og ta vare på lokalmatprodusentene, slik at vi kan beholde det rike, gode og varierte utvalget av kvalitetsprodukter, bevare arbeidsplasser og ikke minst ta vare på de lokale mattradisjonene og smakene.

 

Du får kjøpt lokalmatprodukter i ditt nærmiljø, i spesialbutikker og kjedebutikker. MENY har siden 2011 lett etter verdifulle lokale Matskatter landet rundt, og du finner dem samlet under betegnelsen «MATSKATT». Her finner du oster, spekemat, pølser, iskrem, syltetøy, røkt laks og annen kvalitetsmat fra hele landet – produkter det ligger mye lidenskap, kunnskap, stahet og matglede bak, og ikke minst har det vært stor fokus på dyrevelferd. Alle Matskattproduktene finner du samlet her. MENY har nå satt ned prisen på 3000 Matskatter både i butikk og på nett. I tillegg gir MENY 10% av det du betaler tilbake til produsentene.

 

Nå er det opp til oss forbrukere. Kjøp derfor produkter fra lokalmatprodusenter dersom du har muligheten til det. Selv bruker jeg ofte Matskattprodukter både privat og her på bloggen, og jeg har mange favoritter. Her er noen Matskatter jeg kan anbefale og forslag til hva du kan lage av dem i påsken (og ellers).

 

EGG

Frokost/brunsj med Jacobs utvalgte - MENY

Egg (se utvalget her) hører påsken til. Hva med påskecocotte eller egg i bacon til frokost, eller pai med spinat, tomat og feta til lunsj?

 

SPEKEMAT & OST

Spekemat er kjapp, smakfull og enkel påskemat (se utvalget her). En favoritt er for eksempel Slegge salami fra Ask gård (som også er nydelig på pizza). Chilisalamien ble forresten kåret til vinner under Det norske måltid i 2017, og siden den gang har produsenten vunnet hvert år med andre innovative spekematprodukter, og er derfor verdt å teste ut.

Osteanretning oste-VM

Kombiner gjerne spekematen med deilige norske oster (se utvalget her). Les mer om mine favorittoster og tilbehør her.

 

LAM

LAMMECARRE MED TIMIANSJY, HONNINGBAKTE GULRØTTER OG SELLERIROTMOS

Lammekjøtt står på menyen hos mange i påsken. Mange sverger til lammestek og lammelår, men hva med å prøve lammecarré i år? Oppskrift på lammecarré med timiansjy, honningbakte gulrøtter og sellerirotmos finner du her. Alle lammeoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

 

SJØMAT

Fisk og skalldyr er selvsagt også å finne blant Matskattene (se utvalg her). Prøv gjerne laksetartar med eple og vårløk, eller oppvasksjefens favorittbacalao laget av deilig klippfisk fra Dybvig.

 

KYLLING & AND

HELSTEKT CHILIKYLLING MED PAPRIKA, TOMAT OG APPELSIN

Kylling er lett og god påskemat – hva med helstekt chilikylling med paprika, tomat, chorizo og appelsin? Eller frister det kanskje mer med andebryst med appelsinsaus og rødkålsalat, tilberedt med andebryst fra Gårdsand og poteter fra Bjertnæs & Hoel?

Andebryst med appelsinsaus og rødkålsalat

REINSDYR

Reinsdyrkjøtt er noe jeg selv gjerne serverer i påsken, for eksempel reinsdyrstek med portvinsaus og rotfruktgrateng eller finnbiff med bacon og rosenkål. Se utvalget her.

Som du ser er utvalget av lokalmat godt og variert, og mulighetene er mange. Dersom du ønsker tips om menyer kan du ta en titt på menyforslagene her. Jeg håper dette gir inspirasjon til å teste ut produkter fra norske lokalmatleverandører. Kvaliteten på produktene er den beste, og så smaker det ekstra godt når en samtidig støtter lokalmatprodusentene og bidrar til å ta vare på norsk matkultur.

 

Husk å se etter Matskatt-merket neste gang du handler mat, og oppdag smakfull kvalitetsmat fra hele landet. Noen av produktene finnes imidlertid kun lokalt, les mer her om hva som kjennetegner lokalmatprodusentene i din region. Du kan lese mer om Matskattene her.

Matskatter

#KJØPLOKALMAT

#DETGÅRBRA

 

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med MENY. Les mer om MENYs nettbutikk her

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.