INGEFÆRSEI OG KYLLINGFORM À LA OLE MARTIN
Som jeg allerede har skrevet om i dette innlegget, laget jeg for et par uker siden mat sammen med Ole Martin Alfsen. I tillegg til en deilig Marokkansk gryte med bulgur, som Ole Martin hadde forberedt på forhånd (anbefales!), laget vi to retter fra den nye kokeboken hans Hverdagsmat – middager for alle.
På menyen sto blant annet Ingefærsei med eple- og karrisaus. En enkel, men utrolig smakfull rett. Spennende med eple- og karrisausen som tilbehør. Anbefales!
Neste rett ut var en Kyllingform med rotfrukter og estragon. Kjapp å lage, men trenger en halvtimes tid i ovnen, men da kan man jo gjøre andre ting som å sette på en klesvask eller hjelpe junior med leksene.
En utrolig lekker og velsmakende rett, som du gjerne kan invitere gjester på.
Jada, jeg storkoste meg og assisterte så godt jeg kunne, mens Ole Martin kokkelerte og forklarte – og matfotograf Stian Broch fotograferte både oss og maten. Det var jo en litt uvant sitasjon for en som er vant til å planlegge, lage, style og fotografere alt selv, men det kjentes helt ok!
Ole Martins kokebok Hverdagsmat inneholder hele 220 oppskrifter, inndelt i kategoriene salater, supper, pasta, fisk, kylling, svin, lam og storfe. Boken er brukervennlig, og i tillegg til selve oppskriften får du også opplysninger om hvor lang tid det tar å lage maten, vanskelighetsgrad, tips til variasjoner av oppskriften og hva man kan gjøre med eventuelle rester. I tillegg får du en innføring i ulike grunnteknikker og oppskrifter, som for eksempel steking av kyllingbryst og svinekjøtt, hvordan du lager majones, hvordan du kutter grønnsaker – og hvordan du lager perfekt risotto. Med andre ord, 358 sider med ren og skjær (ujålete) matglede – og mange gode smaker! Anbefales!
Ønsker du å kjøpe Ole Martins kokebok «Hverdagsmat» kan du gjøre det HER (#salgslenke) for kr. 349 (ord. pris er kr. 399). Da får du kjøpt boken med maksimal rabatt og fri frakt.
Alle bildene i dette innlegget er tatt av Stian Broch.
For ordens skyld: dette er ikke et sponset innlegg. Du kan lese om mitt samarbeid med tanum.no her.
Maten så helt himmelsk ut! NAM!