Jeg koser meg med kokebøker så ofte jeg kan, enten det er for å finne oppskrifter eller inspirasjon, eller bare for å bla i og «spise med øynene». En god kokebok for meg har selvsagt gode oppskrifter, men nesten like viktig er det at den har fine, apetittvekkende bilder, for man spiser jo også med øynene!

På den ene veggen på kjøkkenet har jeg sesongens favorittkokebøker plassert på rad og rekke. Akkurat nå er det spesielt fem kokebøker som inspirerer og frister mest. Det er (i uprioritert rekkefølge):

  • Det beste grilltilbehøret av Lisa Lemke: Boken er spekket med godt grilltilbehør for enhver smak og anledning – alt fra marinader og rubber til salater, salsa, smør og søtsaker. Inneholder også menyforslag til bla middag for store og små, herremiddag og rask middag.
  • Skafferiets kokebok av Charlotte Holberg Sveinsen: En skikkelig «feel good» kokebok, hvor Charlotte tar oss med på en reise gjennom de fire årstidene på kafeen Skafferiet på Helgøya. Hver sesong har sine råvarer som utnyttes når Charlotte lager mat, enten det er fersk salat, solbær, neper, skinke eller mel fra lokale leverandører. Her finner du oppskrifter på lunsjretter, kaker, småretter, saft og syltetøy.
  • Samvirkelagbestyrer Eirik Sevaldsens pizzabok av John Rørdam: Min favoritt-pizzabok, som i tillegg til å gi oppskrifter på utrolig mange gode og spennende pizzavarianter, også lærer deg grunnleggende teknikker – og ikke minst påpeker hvor viktig det er å bruke gode råvarer som et utgangspunkt. Alt dette serveres med glimt i øyet og med små filmklipp du kan se via QR-koder på mobilen!
  • BBQ – lekende lett av Paul Løwe: Paul elsker å grille, og det er det ingen tvil om ettersom du blar deg gjennom kokeboken. I boken finner du noe for enhver smak og anledning, som blant annet oppskrifter på de beste hamburgerne, kyllingkebab, sjømat, grønnsaker, pizza, sauser og tilbehør.
  • Leila baker mer av Leila Lindholm: Mellom disse permene får du servert god mat, illustrert med innbydende fotografier av maten, råvarer, miljø og kosen rundt baking og matlaging. I boken finner du mange grunnoppskrifter som benyttes som utgangspunkt for mange forskjellige smaksvarianter. Eksempler er baguetter som løkbaguett, olivenbaguett og frukt- og nøttebaguett, brownies og blondies, iskrem i kake og alene, ostekaker og paier fra USA og Sverige – for å nevne bittelitt.

Hva er din(e) favorittkokebok/bøker for tiden? Jeg tipses gjerne om gode og spennende kokebøker!

Kjøper du bøkene på tanum.no får du 12,5% rabatt på boken og på ordre over kr. 295 er det også fri frakt. (Om mitt samarbeid med tanum.no, se her.)

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Takk for gode tips! Har allerede gått til innkjøp av Skafferiets kokebok og kan bekrefte anbefaling. Vakre, vakre bilder, tilgjengelige råvarer, enkle oppskrifter og fantastisk godt resultat. God sommer!

  2. Takk for strålende tips! Pizzaboken er også en av mine favoritter. Er alltid så mye mer kreativ på kjøkkenet nå som det er litt lysere tider og kokebøker er uvurderlig som inspirasjon.

    God sommer!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste