Hvor søker du inspirasjon når du skal lage mat? Selv sluker jeg alt som kan gi meg inspirasjon, enten det er i kokebøker, aviser, på tv, på nett, i en råvare eller et matblad. Når det gjelder det siste må jeg innrømme at jeg kjenner et aldri så lite snev av lykkefølelse og forventning når jeg skimter en ny utgave av et matblad i postkassen. Et av disse matbladene er Tara Smak, som jeg har abonnert på siden første utgave av bladet kom i salg i fjor vår. Bladet har har ca 130 sider og er spekket med deilige oppskrifter og interessant matstoff mellom de to glansede permene.

Det jeg vil si er karakteristisk for Tara Smak er gode, varierte og ujålete oppskrifter. Du finner alt fra hverdagsmiddager, festmat, sesongmat og bakst. Matbladet er med på trendene, men er også tro mot tradisjoner.

I forrige nummer finner du for eksempel oppskrift på tradisjonell skreimølje, i tillegg til mange oppskrifter på skrei i ny og spennende innpakning. Bladet kan i tillegg også friste med blant annet overskrifter som ”Franske fristelser”, ”Optimale ostekaker”, ”Asiatisk smaksfest”, ”Fest på budsjett” og ”Gryteretter verden rundt”. Det er med andre ord noe for enhver smak og anledning. Noe som har fanget min interesse spesielt er artikkelen ”Det spirer og groer”, som gir tips og råd om hvordan du kan dyrke egne spirer. Ikke det at det er så vanskelig, men denne artikkelen er trolig det som skal til for at jeg kommer til å prøve meg på det som jeg har tenkt på så lenge.

I tillegg til gode og spennende oppskrifter finner du også interessante artikler, som for eksempel ”Det sorte gullet” om kaffeproduksjon i Colombia og et portrett av Arne Hjeltnes. Du finner også interessante sider om vin, litt om kjøkkendingser som vi matglade jo liker å lese om, samt en presentasjon av nye kokebøker. Og alt dette illustreres med flotte og inspirerende bilder.

Jeg har prøvd flere oppskrifter fra matbladet, og to av de har også blitt publisert på bloggen: sitronkjeks med valmuefrø og lammekarbonader med squash, tomater og feta.

Dersom jeg skal trekke frem noe på minussiden må det være at det burde ha vært en innholdsfortegnelse sortert på oppskriftstyper i bladet, som kan gjøre det lettere å finne tilbake til oppskrifter. For dette er et matnyttig blad som gjør at en får lyst til å prøve oppskriftene, og da blir frustrasjonen desto større når jeg ikke finner tilbake til oppskriften. En innholdsfortegnelse for hele året i årets siste utgave hadde også vært genialt. Når det er sagt liker jeg veldig godt at rettene under flere av temaene presenteres på helsides bilder, mens oppskriftene samles helt til slutt i artikkelen.

Tara Smak selges både som abonnement og i løssalg, og kommer ut med 7 nummer i året.

Tara Smak ønsker å tilby mine lesere et supertilbud på et abonnement til kr 99 for tre nummer. Ordinær pris er kr. 74 pr. nummer, så her er det penger å spare. Men først og fremst er det mye matnyttig stoff og inspirasjon å hente, og virkelig verdt å prøve. Løp og kjøp! Tilbudet kan du bestille HER.

(Dette innlegget er skrevet på oppdrag fra Tara Smak, men innholdet/vurderingene er det jeg som står for.)

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Jeg elsker å lese oppskrifter! Kan sitte lenge å lese oppskrifter på nett, spesielt på din blogg, og kjøper ofte matblader! Blir så inspirert!
  Dette tilbudet skal jeg benytte meg av 🙂

  Ha en fin dag!

 2. Jeg er glad i å bla i kokebøker og matblader (abonnerer på Tara Smak og Maison mat og vin), men det er bloggen her jeg koser meg mest med. Noe av det beste jeg vet er å sette meg i sofakroken med en kopp te, pc’n på fanget og se på bloggen din 🙂

 3. Abonnerer selv på Tara Smak og er veldig fornøyd med bladet! 🙂 Men er veldig enig med deg i at det burde vært inkludert en innholdsfortegnelse med oversikt over oppskriftene i bladet. Har selv bladd smått frustrert etter oppskrifter som jeg ikke husker hvor og i hvilket nr. jeg leste. Ellers mye fin inspirasjon i dette bladet! 🙂

 4. Tara Smak er en kjempeinspirasjon! – Gleder meg hver gang det kommer en ny utgave. Greit oppskrifter og utrolig flotte bilder.

 5. Hm… digger bloggen din rått. Før var jeg litt sånn at «jeg har bare kjøkken fordi det fulgte med huset», men ved hjelp av din blogg har jeg begynt å… bake, iallfall. Nå fikk du imidlertid en liten ripe i lakken – selv om du skriver at du selv står for innholdet, synes jeg ikke det passer å blande innlegg og reklame på den måten. Men det er bare MIN mening, og oppskriftene diner er jo fortsatt like bra… 🙂

  1. Takk for tilbakemelding. Når det gjelder din kommentar om å blande innlegg og reklame føler jeg behov for å presisere at innlegget er merket på denne måten for å skille at dette er et reklameinnlegg, i motsetning til et vanlig innlegg. Alle produktomtaler mv på bloggen er samlet her: http://trinesmatblogg.no/tag/produktomtale/

 6. Ser ingen problemer med «reklame-innlegg» i bloggen når det gjelder produkter du bruker selv og kan anbefale videre. Og uansett blir det jo også presisert i innlegget.

  Jeg kjøper Tara nesten hver gang det kommer ut og er vel en av mine favoritter… så nå har jeg hoppet på tilbudet for å abonnere på bladet :-)))

 7. Takk for tilbudet, det skal jeg benytte. Har kjøpt Tara Smak en rekke ganger. Bildene er så flotte og oppskriftene er supre. Din kommentar om oversikt over oppskriftene hadde vært et pluss. Det kan vel bli en realitet kanskje, etter ditt innlegg her.

 8. Det låter verkligen som en härlig inspirerande mattidning! Ska kolla om vi har motsvarigheten i Sverige. Vilket fint erbjudande du fått till för dina läsare! Synd att jag inte bor i Norge då:)
  Hälsar Katinkas Kitchen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.