Et godt og spennende brytebrød som passer som tilbehør til de fleste retter. Finn frem:

3 dl lunkent vann
25 gram gjær
1 ts salt
450-500 gram hvetemel
ca 10 soltørkede tomater, hakket
ca 1/2 kinesisk hvitløk, finhakket
en neve frisk basilikum, hakket
ca 1/2 dl olivenolje

maldonsalt
olivenolje

Ha alle ingrediensene til gjærdeigen (med unntak av ca 50-100 gram av melet) i en kjøkkenmaskin og kjør i ca 10 minutter på sakte fart. Juster med melet underveis og øk farten på kjøkkenmaskinen, til du får en smidig og blank deig som slipper bollen. La deigen heve under plast eller lokk i minst 30 minutter, men helst ca en time hvis du har tid.

Bland sammen soltørkede tomater, basilikum, hvitløk og olje.

Kjevle ut deigen til et rektangel og fordel tomatblandingen over. Rull sammen og skjær små jevne boller à la skillingsboller.

Sett bollene i en stor rund form eller en liten langpanne (kledt med bakepapir). La det være litt mellomrom mellom bollene. La heve til ca dobbel størrelse.

Ringle litt olivenolje over og strø med littmaldonsalt, og stek ved ca 220 grader i 25-30 minutter, eller til brytebrødet er passe stekt. Stekes på nest nederste rille, dvs litt under midt i ovnen.

Avkjøles på rist.

Velbekomme!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Dette hørtes og så utrolig godt ut. Må prøve ut :)Kjempefin blogg med supre oppskrifter og delikate bilder 🙂

  2. Ser kjempegodt ut. Har selv laget et lignende, etter en oppskrift fra Arne Brimi, som han viste på tv, for en stund siden. Der var det også sorte oliven.Helt nydelig :)Du har en fin og inspirerende blogg :)Klem fra meg

  3. Mmmm, dette brytebrødet laget jeg sporenstrex i dag, Trine! Men jeg hadde ikke noen av dine ingredienser i hus, så jeg brukte en god neve kuttede småtomater, to vårløk og en kinesisk hvitløk!Brytebrødet ble spist opp på ti minutter! Deilig!:-)

  4. Såååå myyyye gooood MAAAT!!!Jeg ble følger med den eneste gang:)Goood søndag til deg & dine:)Smil & klem fra Jeanette:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste