Det nye kjøkkenet er stort sett på plass, men det blir dessverre ikke mye tid til kreativ matlaging. Det er mye som skal ryddes på plass, kjøres bort og vaskes bort. I tillegg skal det oljes og lakkes og vokses. I tillegg har vi en febersyk liten en som bare vil sitte på fanget. Men, på søndag måtte vi bare ha litt fisk og grønnsaker, etter nesten to uker hvor det har vært så som så med matstellet. Dessuten var jeg jo litt spent på å ta i bruk den nye dampovnen. Jeg har dessverre ikke fått tid til å sette meg inn i alle funksjonene, og dampet kun laksen denne gangen. Det som er så kjekt med dampovn er at du kan tilberede nesten hele måltidet i den, men det må jeg forske litt mere på, når jeg får bedre tid, en gang… Uansett, så koste vi oss med kjempegod laks som var akkurat passe dampet, og med enkelt og godt tilbehør. Til 3 trenger du omtrent:

Laksen

500 gram laks (for eksempel Salmalaks)
salt og nykvernet pepper
1 sitron
Tomatsalat
4 sjalottløk, delt i båter
8 cherrytomater, delt i to
eventuel litt sukker eller balsamicoeddik

Pestokrem

creme fraiche
pesto
frisk basilikum, finhakket

Sautert spinat

spinat

smør

salt og nykvernet pepper
 
ris

Drypp saften av ca 1/2 sitron over laksen, og ha deretter på maldonsalt og litt nykvernet pepper. Legg gjerne noen sitronskiver på laksen. Jeg dampet hele fiskefileten i dampovnen, men dersom du benytter vanlig stekovn kan det være hensiktsmessig å dele opp fileten i passende stykker. Jeg dampet fisken i ca 15 minutter ved ca 100 grader. I vanlig stekovn kan du steke den ved ca 200-225 grader i 10-15 minutter, avhengig av stykkenes størrelse, til fisken faller fra hverandre.

Rens sjalottløken og del den i 4 båter. La løken surre i litt smør, til den blir blank og mør. Tilsett cherrytomatene, delt i to, og la de surre med. Tilsett eventuelt bittelitt sukker for å få litt mer sødme (eventuelt kan du erstatte sukkeret med litt balsamicoeddik).

Ha litt creme fraiche eller rømme i en skål og smak til med litt pesto og finhakket frisk basilikum.

Rens spinaten og la den surre i litt smør til den faller sammen. Smak til med salt og pepper og server umiddelbart.

Server med nykokt ris.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Åhhh dette ser kjempegodt ut ! Men har kan vi ikke få Salmalaks, men jeg satser på at laks er laks og kjøper en vanlig lakseside – som jeg forøvrig ikke kan garantere er norsk, men godt skal det bli med laks uansett – takk for tipset

  2. Denne retten må garantert prøves ut. Har ikke klart å finne salmalaks her i Tromsø.Får sette dampovn på ønkselista mi:)Ha ei trivelig uke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.