Fisk er egentlig utrolig enkel mat å lage når du har det travelt. Denne retten gjør du ferdig på ca 20-25 minutter.

Jeg benyttet frossen «gourmet-torsk» i denne retten, noe jeg stort sett alltid har på lur i fryseren. Et veldig bra alternativ i hverdagen når du ikke har anledning til å kjøpe fersk torsk fra fiskehandleren.

Til 3 trenger du omtrent:

 • ca 500 gram torsk eller annen hvit fisk
 • olivenolje
 • maldonsalt
 • persille, finhakket
 • nykvernet pepper
 • 5-6 skiver chorizo, strimlet
 • 1 løk, hakket
 • 1 boks bønner med lime og chili
 • 1 boks med store hvite bønner
 • 6-8 cherrytomater, delt i to
 • 1 liten pose spinat (gjerne babyspinat)
 • salt og nykvernet pepper


Del fisken i passende porsjonsstykker. Pensle med litt olivenolje og ha på krydder og persille. Legg den strimlede chorizoen på toppen. Bakes i ovnen ved ca 200 grader i ca 15 minutter, eller til fisken er passe stekt.

I mellomtiden steker du løken i en stekepanne eller wokpanne til den er blank og myk. La bønnene renne av. Ha i de store bønnene og cherrytomatene, og tilsett de øvrige bønnene når de store bønnene begynner å bli gjennomvarme. Til slutt tilsettes spinaten. Smak til med salt og pepper. Salaten er ferdig når spinaten såvidt begynner å falle sammen.

Anrett fisken oppå bønnesalaten, og server gjerne retten med godt brød til.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Dette så supergodt ut! Jeg som skulle lage noe av torsk idag, og som har både chorizo og spinat og tomater – litt shopping så er jeg der! Takk for inspirasjonen!

 2. masse flotte oppskrifter her. spesielt på torsk, som er en fisk jeg sliter litt med. Skal prøve denne, og se om også jeg klarer å lage noe godt av torsk.

 3. Du bruker så mye tomater og andre middelhavsinspirerte matvarer i kombo med de mer tradisjonelle som torsk, det er så herlig:) Takk for super inspirasjon!Hilsen Ada

 4. Tusen takk for kjempefin blogg. Har prøvd litt forskjellig og broccoliwok stod på menyen i vårt hus i dag.Kjempegod! Ha en strålende kveld.

 5. Jeg er så glad jeg fant bloggen din!! Har prøvd meg på flere av oppskriftene dine, og gleder meg til å teste mange, mange fler! Flott forklart, flotte bilder, og god matsmak 🙂 Du er min matinspirasjonskilde nr.1!

 6. Denne torskeretten tar jeg til middag i morgen. Den så deilig ut. Har alltid noen pakker Gourmettorsk og gourmetsei i fryseren. Lettvint og godt. Takk for oppskriften

 7. Mmmmm – denne skal jeg prøve i dag. Håper jeg finner bønnene i brutikken.Har prøvd flere av oppskriftene dine og liker bloggen din veldig godt!!Ha en herlig torsdag!Klem fra Hilde

 8. Hei!Tenkte å prøve denne, men sliter med å finne bønner med lime og chili. Kan jeg droppe de eller bruke noen andre bønner istedet, tror du? Er ikke så vant til å bruke bønner.

 9. Rannveig,Du kan selvfølgelig benytte andre bønner. Hvis du ikke er så vant med å benytte bønner bør du passe på at du kjøper bønner som er klare til bruk (hermetiske eller vakumpakket i papp), og ikke må vannes ut først. Det kan da være et tips å tilsette litt lime og chili, hvis du ønsker det. Lykke til!Trine 😉

 10. Dette var knallgodt og fallt i smak hos alle her i huset:) Kjekt med noe spennende tilbehør til torsken!!!! Kommer garantert til å lage dette flere ganger.

  1. Lime- og chilibønner tror jeg ikke er å få tak i lengre, men kjøp vanlige hvite bønner og tilsett litt lime og chili istedet. Prøv feks Go Green sine bønner. Lykke til!

 11. Jeg bare elsker torskeoppskriftene dine, Trine. Takket være deg har jeg snudd tvert om på mitt syn på torsk som kjedelig og smakløst. Nå er torsk favorittmaten vår. Takk 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste