Her kommer en oppskrift jeg har funnet på matbloggen Vaffelhjerte, en av mine favorittmatblogger. Jeg har gjort noen mindre endringer, og kan virkelig anbefale denne enkle, men velsmakende retten. Til 2 store og en liten trenger du omtrent:

  • 500 gram fersk torskefilet, i passende porsjonsstykker
  • litt havsalt
  • 1 neve pinjekjerner, grovhakket
  • 1/2 sitron, saft og skall
  • 1 ss olivenolje
  • litt persille, finhakket
  • 4 søtpoteter eller mer
  • 1/2 rød chili uten frø
  • 1/2 lime, presset
  • ca 1 ss smør
  • salt og pepper

Skrell søtpoteten og del den opp i biter av omtrent lik størrelse. Ha de i en gryte og fyll opp med vann slik at søtpoteten akkurat dekkes av vannet. Ha oppi limesaft og chilien som du har delt i to på langs. (Jeg finhakket litt av chilien i tillegg.) Kok søtpoteten til den blir passe mør, i ca 10-15 minutter alt etter hvor store biter du har delt den opp i. Sil av vannet og fjern den hele chilien. Mos søtpoteten til en fin purè, som du smaksetter med salt, pepper, litt smør og eventuelt litt mer limejuice.

Legg torskefiletene i et smurt ildfast fat. Dryss på litt havsalt. Bland pinjekjerner, sitronsaft, sitronskall, persille og olivenolje i en liten bolle og bre over torskefiletene som et lokk. Bakes i ovnen på 200-225 grader i ca 12-15 minutter, til torsken er ferdig og faller fra hverandre når du pirker i den. Server gjerne denne retten sammen med litt god olivenolje.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei! Mye deilige oppskrifter! Lurte på om du hadde en super oppskrift på bobilibrød? Dette er utrolig godt å kunne tenke meg å lære å lage det selv!

  2. Nam! Perfekt! Jeg hadde bestemt meg for torsk idag, og lagde noe ganske likt dette. Brukte litt mer chili, og strimlet rødkål og stekte med salt, pepper, muskatnøtt og soyasaus. Utrolig godt, og torsken var veldig populær hos Christopher på 16 mnd…

  3. NL; Så gøy å se at du har funnet flere retter på bloggen min til ukemenyen din. Og takk for at du sendte link, alltid gøy å se! Siri; Jeg har dessverre ikke noen oppskrift på bobolibrød, men jeg skal se om jeg kanskje kan få det til om ikke så alt for lenge. Cecilie; Det høres veldig godt ut! Trine 😉

  4. Takk for middagstips. Dette ble vår middag i dag. Utrolig godt!Har dedikert et innlegg til deg på bloggen min i dag. Håper det er greit.Kommer innom igjen:)

  5. Tenk så godt og så lett å lage. Takk for deilige oppskrifter. Det er gøy å lage middag igjen 😀

Legg igjen en kommentar til Cecilie Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.