Fredag er og har alltid vært helt spesiell for meg og min kjære. Ikke bare at det er begynnelsen på helga og etterlengtede fridager, vi har også mange gode minner og tradisjoner knyttet til fredager. De første årene vi var sammen bodde vi 9,5 mil fra hverandre og så hverandre stort sett bare i helgene. Derfor var fredagene helt spesielle, og ble sett frem til fra søndag ettermiddag. Vi var begge aleneforeldre, og vekslet på å være hjemme hos hverandre annenhver helg. God mat og vin sto alltid på agendaen.

I 2005 flyttet vi sammen, og samme år giftet vi oss ved den norske ambassaden i Roma. Italia får derfor hjertene våre til å dunke litt raskere, så også italiensk mat og vin.
Vi har treretters middag minst en gang i uken, fredag eller lørdag. Etter at vesle Mathias ble født i juni 2008 har utfordringen vært å få menyen til å gå opp med kveldsstell, kveldsgrøt og amming. Sistnevnte skal også tilpasses ift inntak av vin til de ulike rettene, så i helgene snur vi ofte godt innarbeidede leggerutiner helt på hodet, hvor det blir pupp først og forrett etterpå. Uansett ser vesle Mathias ut til å takle dette bra, og sitter sammen med oss under deler av måltidet, og får servert (nesten) det samme som oss (men går som regel glipp av desserten, da er det for lengst leggetid). Så lenge det ikke er for sterkt så går det meste ned på høykant! Pesto, foccacia, soltørket tomat og risotto. “Nam nam“!

Sist fredag var det italiensk aften, med følgende meny:
Min filosofi er at du må bidra til å skape de gode øyeblikkene selv, og med god mat blant de som betyr noe for deg, så kommer også den gode stemningen og de gode samtalene. Både mens maten tilberedes, under måltidet og etterpå. Enten det er mimring, alvorlige, morsomme eller romantiske samtaler… Nå er det snart helg igjen, og siden vi skal være sosiale på hver vår kant på fredag, så blir det spennende meny på lørdagen denne uke. Planleggingen er allerede i gang. Gleder meg!
Hva gjør du for å skape de gode øyeblikkene?
Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Jeg er så enig med filosofien din!Det er mer enn bare selve maten, med som du sier- menneskene og samtalen rundt det som er vel så viktig. Og så tror jeg dette er noe barna våre tar med seg videre når de blir store og skal stifte sine tradisjoner. Jeg er fortiden hjemme i permisjon med tredjemann, skulle tro jeg hadde all verdens tid til å lage god mat til familien.. Desverre så har jeg ikke funnet mye tid til dette i de siste årene. Mannen er snart ferdig jurist og det er mulig det blir bedre tider når han slipper å være dobbeltarbeidene, men jeg tror dette er noe man må ta seg tid til. Ble så innspirert av å lese bloggen din, at nå har jeg bestemt meg for å gjøre noe med fredagskveldene våre også. Det er en fin måte å ønske helgen velkommen på og jeg tror det vil gi meg både overskudd og ikke minst litt påfyll i en hektisk hverdag!Takk for god inspirasjon!Lene.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste