Til forrige Gourmetkveld hadde vi valgt en italiensk meny, og til forrett falt valget på en zuppa di pesce – en enkel fiskesuppe fra sør-Italia. Et godt valg! Denne oppskriften skal rekke som forrett til 4:

12 store scampi, skrelles og tarmstrengen fjernes
150 gram fast fisk (torsk eller steinbit), i grove biter
3 ss olivenolje
1 hvitløkfedd, finhakket
1 løk, finhakket
1 ss tomatpurè
1 dl hvitvin
2 ss konjakk
1 liter fiskebuljong
salt og pepper

Varm opp oljen og stek hvitløk og løk slik at det blir blankt. Rør i tomatpureen. Ha på vin, konjakk og buljong. Rett før servering tilsettes fiskebitene og scampiene. La suppen trekke til fisk og scampi er ferdig, ca 6 minutter. Smak til med salt og pepper. Server straks!
Vi drakk en Villa Raiano Fiano di Avellino 2006/2007 til suppen, noe som smakte fortreffelig. Vinen har dessverre gått ut av polets sortiment, og vi fikk en av de siste flaskene som var igjen på «vårt» pol.

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Morsomt å finne disse gamle oppskriftene dine. Slik så hele bloggen din ut når jeg begynte å lese den for over 5 år siden! Det er helt tydelig at du har utvilket deg på presentasjon og fotografering:)

    Takk for at du har inspirert mathverdagen min/vår i så mange år!

    1. Huff, ja de er jo en del av historien min 🙂 Dette bildet er tatt med kompaktkamera på kveldstid… Men suppen er god, altså 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste