Zuppa di pesce – fiskesuppe fra Sør-Italia
Til forrige Gourmetkveld hadde vi valgt en italiensk meny, og til forrett falt valget på en zuppa di pesce – en enkel fiskesuppe fra sør-Italia. Et godt valg! Denne oppskriften skal rekke som forrett til 4:
12 store scampi, skrelles og tarmstrengen fjernes150 gram fast fisk (torsk eller steinbit), i grove biter3 ss olivenolje1 hvitløkfedd, finhakket1 løk, finhakket1 ss tomatpurè1 dl hvitvin2 ss konjakk1 liter fiskebuljongsalt og pepper
Varm opp oljen og stek hvitløk og løk slik at det blir blankt. Rør i tomatpureen. Ha på vin, konjakk og buljong. Rett før servering tilsettes fiskebitene og scampiene. La suppen trekke til fisk og scampi er ferdig, ca 6 minutter. Smak til med salt og pepper. Server straks!
Vi drakk en Villa Raiano Fiano di Avellino 2006/2007 til suppen, noe som smakte fortreffelig. Vinen har dessverre gått ut av polets sortiment, og vi fikk en av de siste flaskene som var igjen på «vårt» pol.
Publisert 6. 5. 2009
Morsomt å finne disse gamle oppskriftene dine. Slik så hele bloggen din ut når jeg begynte å lese den for over 5 år siden! Det er helt tydelig at du har utvilket deg på presentasjon og fotografering:)
Takk for at du har inspirert mathverdagen min/vår i så mange år!
Huff, ja de er jo en del av historien min 🙂 Dette bildet er tatt med kompaktkamera på kveldstid… Men suppen er god, altså 🙂