En tradisjonell pai, som smaker overraskende godt hver eneste gang. Finn frem:

Paibunn:
150 gram hvetemel
75 gram smør
1 egg
1/4 ts salt

Fyll:
2 gule løk
1 ss smør
2 fedd hvitløk
det hvite av en halv purreløk
rikelig med frisk basilikum
200 gram lettsaltet kokt skinke (alt. sprøstekt bacon)
50 gram Jarlsbergost
3 egg
1/2 dl kremfløte
1 knivsodd kajennepepper
salt og kvernet sort pepper

Blandet salat, eventuelt tomatsalat.

Fremgangsmåte:

 1. Bland sammen mel og smør. Tilsett egg og salt. Hvis deigen blir for løs pga størrelsen på egget kan du tilsette litt mere hvetemel. Pakk deigen inn i plast og la den stå kaldt i ca en time. Kjevle deretter deigen ut, ca 2 mm tykk og kle en paiform (ca 24-26 cm). Sett formen kaldt, mens du lager fyllet.
 2. Finkutt løk, hvitløk og purreløk, og la det mykne i smør i en kjele. Trekk kjelen av platen og tilsett skinke og ost. Bland egg og kremfløte. Smak til med salt, pepper og kajennepepper. Bland det hele og hell blandingen i formen.
 3. Stekes på 175 grader i ca 40 minutter, eller til quichen er gylden og fast. Juster evt varme og/eller steketid. La quichen hvile ca 10 minutter før servering, slik at den får «satt» seg godt.
 4. Serveres med en blandet salat eller tomatsalat, og godt brød til.
Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei, jeg tenkte servere diverse paier i et selskap. Lurte i den forbindelse på om pai egner seg til å fryses ned slik at en kan lage de på forhånd og ta de opp den dagen de skal brukes.

  På forhånd takk for svar 🙂

 2. Hei,
  Denne var ikke så god. For søt, trolig all løken.
  Jeg bruker mange av dine oppskrifter, og er stort sett fornøyd, men denne tradisjonelle paien ble ikke riktig synes jeg.

 3. Denne har jeg laget flere ganger. Alle som har smakt den synes den er veldig god. Har hendt at jeg har variert innhold basert på det som er tilgjengelig i kjøleskapet. Bruker også pai deigen til alle pai’er jeg lager, både salt og søtt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.