Creme brulee med appelsin og sjokjolade – nydelige kombinasjoner…

1 dl helmelk
2 dl kremfløte
2 ss sukker
1 vaniljestang
3 egg
4 ts sukker til gratineringen
4 små ildfaste former
strimlet appelsinskall av en appelsin
mørk kokesjokolade

  • Kok opp melk, fløte, sukker, strimlede appelsinskall og vaniljestangen delt på langs. Avkjøl blandingen litt og rør inn lett sammenvispede egg. Sil blandingen. Legg noen biter mørk sjokolade i bunnen av hver porsjonsform og hell blandingen over.
  • Sett porsjonsformene i langpannen og hell i kremblandingen. Hell så mye kokende vann i langpannen at det står halvveis opp på formene.
  • Stekes på ca 150 grader i ca. 40 minutter, eller til desserten er stivnet. Avkjøles ca en time.
  • Dryss 1 ts sukker på hver porsjon og bruk Crème brûlèe-brenner, eller la formene stå under grillen, til sukkeret er karamellisert. Pass på – det går alltid raskere enn du regner med!
  • Serveres lunken. Pynt gjerne med en skive appelsin. Denne desserten kan lages ferdig på forhånd, men vent med karamelliseringsprosessen til like før servering! Serveres med god kaffe og gjerne et lite glass med Grand Mariner.
  • Skriv ut English READ IN ENGLISH
    1. Hei.

      Denne ser veldig fristende ut og jeg har tenkt å servere denne i et selskap neste helg. I den anledning har jeg ett spørsmål. Det står “strimlet appelsin”. Hva menes med dette? Skjære opp med kniv, eller benytte et fint rivjern?

      Takk for mye god inspirasjon!

    Legg igjen en kommentar

    Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

    Min Handleliste