TILBEREDNINGSTIPS

  • Hvordan koke pasta? Kok opp rikelig med vann, tilsett salt (1 ss pr. liter vann) og deretter pastaen. Rør underveis, slik at pastaen ikke klistrer seg sammen. Bruk koketiden på pastapakken som utgangspunkt, men la smaken avgjøre om den faktisk er ferdig. Pastaen er ferdigkokt når den er “al dente”, det vil si at det har litt tyggemotstand. Sil av pastaen i et dørslag og rør eventuelt inn litt olje for å hindre at den kleber seg sammen.
  • Hvordan fjerner jeg skinnet på paprika?
    Del paprikaen i to på langs og fjern frø og hinner. Legg paprikaen med skinnsiden opp på et stekebrett og pensle med litt olje. Grill i ovnen til paprikaen er litt brent, og legg deretter i en plastpose noen minutter. Bruk en kniv og fjern skinnet. Del deretter paprikaen i ønskede biter.
  • Hvordan blansjerer jeg tomater (fjerner skinnet på tomaten)? 
    Kok opp vann i en liten kasserolle el. Skjær et kryss i bunnenen av hver tomat og ha dem i det kokende vannet noen sekunder, til skinnet ved snittet begynner å løsne. Ha deretter tomaten raskt over i isvann. Bruk deretter en kniv og dra av skinnet og fjern «stilken». Ofte kan det i tillegg være lurt å dele den ferdig flådde tomaten i to og skrape ut frøene, slik at du bare har det faste tomatkjøttet igjen.
  • Hvordan klarer jeg smør?                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Smelt usaltet smør over svak varme. Ikke la smøret koke opp og rør ikke i det. Smøret deler seg i tre, og det er den midtre delen vi er på jakt etter. Fjern skummet på toppen. Hell av fettstoffet, men uten at melkestoffene på bunnen blir med.

Er det noe annet du lurer på, og som kan være av allmenn interesse, send meg gjerne en epost til trine.sandberg@yahoo.no