Hvordan finne frem på bloggen?

Alle oppskrifter på bloggen skal være kategorisert og merket slik at det skal være enkelt å finne frem og tilbake til en oppskrift eller finne oversikter av typer oppskrifter. Dette er organisert på flere måter:

  • OPPSKRIFTSINDEKS: Indeksen finner du i fanen under headeren under «OPPSKRIFTER». Her er alle oppskrifter* kategorisert og det skal være enkelt å finne frem til det du er på jakt etter, slik som for eksempel MIDDAG/FISK og SJØMAT/LAKS og GJÆRBAKST/BRØD/FOCCACIA. (* Jeg må imidlertid ta forbehold om at enkelte av de eldre oppskriftene enda ikke er ferdig kategorisert, men dette kommer.)
  • TEMATISK INDEKS A-Å: Det er også laget en alfabetisk indeks, etter kategori. Den finner du også under OPPSKRIFTER, nærmere bestemt her.
  • TAGER: Tagene finner du i høyremenyen, i boksen med ulike stikkord i ulike størrelser. Ved å trykke på en tag får du alle oppskrifter som er taget med dette ordet, for eksempel alle kyllingretter.
  • ARKIV: I arkivsiden finner du en oversikt over de 30 siste innleggene, en oversikt over alle kategoriene og en oversikt over antall innlegg pr måned.
  • SØK: I søkeboksen i høyremenyen kan du skrive inn det du leter etter. Her, som ellers når du søker på nettet, bør søkeord(ene) være rimelig presis angitt, hvis ikke får du mange treff, noe som kan medføre at det kan bli vanskelig å finne frem til det du er på jakt etter. Det kan derfor ofte være mer hensiktsmessig å benytte indeksene når du er på jakt etter en spesiell oppskrift, eventuelt også tagene dersom du er ute etter for eksempel en torskerett eller en bolleoppskrift. I oversikten over søkresultatet får du med bilder og innledningstekst, men vi jobber med å få til en løsning hvor kun overskriften i innlegget fremkommer, slik at det vil være mer oversiktlig å finne frem til det en leter etter.

Finner du ikke det du leter etter?

I forbindelse med overgangen til ny bloggplattform fom 1. februar 2011 valgte jeg å ikke ta med noen eldre oppskrifter og ukemenyer, og i ettertid har jeg også fjernet noen eldre oppskrifter. Dersom det er en oppskrift du savner er det bare å sende en epost til trines.matblogg(at)yahoo.no, så skal jeg legge den ut igjen eller sende den til deg pr epost.

Døde lenker?

I forbindelse med overgangen ble det også kluss med noen lenker, og jeg vil derfor ha tips om ”døde lenker” slik at jeg kan rette opp.