HVILKEN KJØKKENMASKIN ANBEFALER DU?

Kitchn aid og TrineMange spør meg om hva slags kjøkkenredskaper, og da spesielt hvilken kjøkkenmaskin, jeg benytter. Nå er det ikke slik at jeg har testet så mange forskjellige merker og modeller, bare to faktisk – og det er Kenwood og Kitchn Aid. Her er mine erfaringer med de to merkene.

Gjærbaksten går som en lek når du er blitt bortskjemt av en Kenwood kjøkkenmaskin som leverer hver gang. Jeg fikk min første Kenwood (major) i 1995, som ble pensjonert i 2012. Jeg benytter på mitt private kjøkken en Kenwood cooking chef, som i tillegg til å elte store brød- og bolledeiger også har induksjonsplate i bunnen som gjør at den lager julegrøt, risotto, supper og nesten det du måtte ønske. Du stiller inn temperaturen etter ønske, velger ønsket «røreprogram», setter på timeren og så gjør det meste seg selv. Jeg er veldig fornøyd med denne maskinen, men den er tung og ikke så veldig dekorativ, og derfor mest egnet til de største jobbene. På matverkstedet har jeg en litt enklere Kenwoodmaskin med en del ekstrautstyr. Den fungerer fint den også, men Kenwood cooking chef er likevel favoritten.

Jeg har også gått til anskaffelse av to Kitchn Aid-maskiner som får pryde kjøkkenbenken i matverkstedet og på hytta, og som jeg benytter til kakebakst og mindre gjærdeiger. Jeg synes den fungerer fint til dette bruket, men hadde jeg skulle valgt en maskin hadde jeg valgt en solid Kenwoodmaskin (men ikke nødvendigvis en med induksjonsplate).

Hvilken kjøkkenmaskin anbefaler du, og hvorfor?