HVILKEN KJØKKENMASKIN ANBEFALER DU?

Kitchn aid og TrineMange spør meg om hva slags kjøkkenredskaper, og da spesielt hvilken kjøkkenmaskin, jeg benytter. Nå er det ikke slik at jeg har testet så mange forskjellige merker og modeller, bare to faktisk – og det er Kenwood og Kitchn Aid.

Gjærbaksten går som en lek når du er blitt bortskjemt av en Kenwood kjøkkenmaskin som leverer hver gang. Jeg fikk min første Kenwood (major) i 1995, som ble pensjonert i 2012. Jeg benytter i dag en Kenwood cooking chef, som i tillegg til å elte store brød- og bolledeiger også har induksjonsplate i bunnen som gjør at den lager julegrøt, risotto, supper og nesten det du måtte ønske. Du stiller inn temperaturen etter ønske, velger ønsket «røreprogram», setter på timeren og så gjør det meste seg selv. Jeg er veldig fornøyd med denne maskinen, men den er tung og ikke så veldig dekorativ, og derfor mest egnet til de største jobbene.

Jeg har derfor også gått til anskaffelse av en Kitchn Aid som får pryde kjøkkenbenken min, og som jeg benytter til kakebakst og mindre gjærdeiger. Jeg synes den fungerer fint til dette bruket, men hadde jeg skulle valgt en maskin hadde jeg valgt en Kenwood Chef (og ikke nødvendigvis en med induksjonsplate).