HVORDAN KAN JEG GJØRE DENNE OPPSKRIFTEN GLUTEN-/MELKEFRI/ALLERGIVENNLIG?

Pannestekt skrei med tomatiserte grønnsakerOppskriftene som du finner på bloggen er maten jeg lager til familie og venner. Jeg slipper stort sett å ta hensyn til spesielle dietter og allergier når jeg lager mat. Jeg har derfor liten kunnskap og erfaring med dette, og på grunn av det kan jeg ikke å gi råd om hvordan ulike oppskrifter kan tilpasses ulike dietter og allergier.

Men, siden de aller fleste rettene på bloggen lages fra bunnen av, kan de enkelt tilpasses ulike dietter dersom du har kunnskap om hvilke råvarer du kan benytte, og hva du eventuelt kan erstatte råvarer du ikke tåler med. Ta gjerne en titt på kommentarene under oppskriftene, for mange lesere legger igjen tips om ulike tilpasninger de gjør (fortsett gjerne med det). Jeg har samlet noen glutenfrie oppskrifter HER.

På bloggen har jeg fokus på matglede og smak. De fleste rettene består av rene råvarer, grønnsaker og lite fete sauser, men jeg bruker også smør, rømme og fløte for smakens skyld. Når jeg baker bruker jeg alltid hvitt eller brunt sukker (eventuelt honning), men prøver å redusere sukkermengden så lenge det ikke går på bekostning av smak og konsistens. Du finner derfor ikke oppskrifter med stevia eller annen sukkererstatning på bloggen min.