FISKESUPPE MED APPELSIN, TOMAT OG CHILI

Kombinasjonen appelsin, tomat og chili passer også godt i en fiskesuppe, her i selskap med deilige rotgrønnsaker, torsk og reker. Prøv det du også! Til 4 porsjoner trenger du omtrent:

FISKESUPPEN

  • 500 g fiskefilet (jeg brukte torsk og laks), i terninger ca. 2 x 2 cm
  • 200 g rensede reker
  • 1 rødløk, i tynne båter
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/2 rød chili (eller mer, finhakket)
  • 2 ss tomatpuré
  • 400 g hermetiske tomater
  • 5 dl kylling- eller fiskekraft
  • 1 appelsin, saften (ca. 2 dl)
  • 2 gulrøtter, i staver
  • 1 persillerot, i biter
  • 1 rød paprika, i staver
  • 1/2 purreløk, i skiver
  • 1/2 ts sukker (smak til)
  • tabasco (kan sløyfes)
  • salt og pepper

Skjær opp grønnsakene som angitt ovenfor, slik at du har alt klart før du setter i gang.

Finn frem en vid gryte og fres rødløken et par minutter i nøytral olje, til løken er blank og myk. Ha i hvitløk og chili mot slutten av steketiden, og tilsett deretter tomatpureen og rør godt sammen. La det stå å surre et par minutter og tilsett hermetiske tomater, kraft, appelsinsaft, gulrøtter, persillerot og paprika. Gi det hele et oppkok og la det stå å koke til grønnsakene er møre, etter ca. 15 minutter. Tilsett purreløken mot slutten av koketiden. Smak til med sukker, tabasco, salt og pepper.

Rens rekene og skjær opp fisken i terninger. Tilsett fisken og la de trekke i suppen uten å koke, i 3-5 minutter. Tilsett rekene mot slutten av trekketiden. Suppen er ferdig når fisken så vidt begynner å flake seg og rekene er varme. Smak eventuelt til med mer krydder om nødvendig.

Server fiskesuppen umiddelbart med godt brød som tilbehør.

VELBEKOMME!


2 Kommentarer

  1. Wenke Høitomt 14. november 2017 at 14:06 #

    Hei!

    Lar meg stadig inspirere av bloggen din, og har nettopp fått boken Trine 2, som kommer til å bli mye brukt. Men så lurer jeg på om du holder matkurs? Har 2 voksne barn med samboere, som gjerne kunne tenkt seg et godt grunnkurs i matlaging, da med tanke på «hva skal vi lage til middag i dag» 😉
    MVH Wenke

  2. Monica Karlsen 16. november 2017 at 20:29 #

    Hei.
    Jeg har nettopp bakt hamburgerbrød for første gang, og har brukt din oppskrift fra boken.
    Dette ønsker jeg å blogge om, tillater du at man deler din oppskrift dersom man linker til din blogg?
    Hilsen fra en nyoppstartet blogger, som er litt usikker på reglene enda, og heller spør på forhånd.

Legg igjen en kommentar