På lanseringsfesten ble det etterlyst flere oppskrifter med plommer, og her kommer derfor en kjapp og smakfull plommedessert med en deilig saus med et hint av konjakk - toppet med en raus klatt med honningkrem. 

Ingredienser

KARAMELLISERTE PLOMMER

600 g plommer
50 g smør
4 ss sukker
1 vaniljestang
2 ss konjakk , eplejuice eller vann

HONNINGKREM

200 g crème fraîche
2 ts flytende honning (smak til)
frisk mynte eller sitronmelisse

SLIK GJØR DU

Del plommene i to og fjern stenene. Smelt smøret i en stor stekepanne, tilsett sukkeret og la det så vidt smelte. Legg i plommene med snittflaten ned og la dem steke på middels varme, til de er møre. Snu plommene en gang mot slutten av steketiden, og tilsett konjakk, juice eller vann. Snitt vaniljestangen på langs, skrap ut frøene, og ha både frø og stang oppi plommedesserten.

Pisk creme fraiche stiv i en kjøkkenmaskin med visper, til du har en jevn og fin krem. Smak til med flytende honning, til du får ønsket sødme på kremen. Du kan eventuelt bytte ut creme fraiche helt eller delvis med kremfløte, eller benytte gresk yoghurt som smakes til med litt flytende honning.

Server plommene lune med honningkremen og friske krydderurter (kan sløyfes) som tilbehør.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei Trine
    I september plukket jeg noen kilo plommer som jeg frøs direkte med sten og det hele. Plommene (blårøde) var dessverre smakløse, og mitt spørsmål er om det har noen hensikt å prøve å lage noe av de, eller om det bare er å kaste hele posen. Skjønner jo at sukker alene ikke borger for godt syltetøy, men tenkte jeg ville spørre deg i alle fall.

    1. Det blir aldri bedre sluttresultat enn kvaliteten på råvarene man begynner med, så jeg tror dessverre ikke at denne oppskriften kan redde de smakløse plommene dine.

  2. Det ene av våre to plommetrær har litt smakløse plommer når vi spiser dem rett fra treet, men det blir supergodt syltetøy av dem! Bare kok syltetøy av plommene dine du, Randi B.!

  3. Lagde denne her om dagen. Helt fantastisk! Denne synes jeg hadde passet fint etter en skikkelig biffmiddag. Hadde ikke konjakk, så jeg brukte vann. Jeg hadde heller ikke Creme , men Kesam med vanilje, det funket bra. Takk for fantastisk dessert!.

  4. Lagde denne nå i kveld, og plommene ble helt nydelige! Halvverte mengden sukker og doblet mengden eplejuice, slik at retten ble mer syrlig. Jeg klarte ikke å lage en vellykket krem av kremfløte-krem og creme fraiche, så ren creme fraiche ble å foretrekke. Vi droppet også honning, fordi det rett og slett ble for søtt. Etter å ha smakt oss frem litt ble alle til slutt fornøyde 😀

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste