TOMATSUPPE MED SALSICCIA, PASTA OG MOZZARELLA

HURRA, i dag er det lanseringsfest for TRINE INVITERER – og samtidig feiring av BLOGGENS 10 ÅRS JUBILEUM! Gleder meg veldig til det, samtidig som jeg kjenner veldig på sommerfuglene som danser i magen. Frem til det braker løs i ettermiddag gjør jeg noe av det jeg liker aller best, nemlig å lage og dele smakfulle oppskrifter med dere. Som for eksempel denne fyldige tomatsuppen som er toppet med salsiccia, pasta, tomater og mozzarella. Til ca. 3 porsjoner trenger du omtrent:

TOMATSUPPEN

  • ca. 300 g salsiccia eller kjøttdeig
  • 1 liten løk, hakket
  • 3 hvitløksfedd, hakket
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 bokser hermetiske tomater (800 g)
  • ca. 1 ts tørket oregano
  • ca. 100 g pasta
  • 1 1/2 dl melk
  • 1 dl kremfløte
  • 1-2 ts kyllingfond
  • salt og pepper
  • sukker

TILBEHØR

  • 1 mozzarella eller annen ost
  • 8 cherrytomater, delt i to
  • frisk basilikum
  • focaccia eller annet godt brød

Press innmaten ut av salsicciapølsen, i jevnstore biter. Stek pølsebitene i litt nøytral olje, til den er nesten gjennomstekt. Legg til side. Salsiccia kan eventuelt erstattes med kjøttdeig eller kylling-/kjøttrester.

Skjær opp løk og hvitløk som angitt. Finn frem en liten gryte og fres løken i litt nøytral, til den er blank og myk. Tilsett hvitløken mot slutten av steketiden. Tilsett tomatpuré og la det surre i ca. ett minutt, og tilsett deretter hermetiske tomater og oregano. La suppen stå å koke i ca. 10 minutter. Mens suppen koker, koker du pastaen etter anvisningen på emballasjen. Hell av pastavannet.

Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender. Tilsett kremfløte og melk, til du har ønsket konsistens på suppen. Smak til med kyllingfond, sukker, salt, pepper og eventuelt litt mer oregano. Ha pølsebitene og pastaen i suppen, og la den stå å trekke på lav temperatur til pølsebitene er gjennomstekte.

Server suppen umiddelbart, toppet med mozzarella (eller annen ost), cherrytomater og frisk basilikum, og med focaccia eller annet godt brød som tilbehør.

VELBEKOMME!


, , ,

2 Kommentarer

  1. Erlend Angelsen 12. september 2017 at 18:03 #

    Hei, det står fond i oppskriften. Når skal den brukes? Kan ikke se at det står i fremgangsmåten.

    • Trine ;) 13. september 2017 at 00:27 #

      Ooops, det har falt ut – men er på plass nå! Takk for at du sa ifra! 🙂

Legg igjen en kommentar