SØTPOTETSUPPE MED EPLE, INGEFÆR OG CHILI

Lyst på et supperåd? Ja, da bør du prøve denne smakfulle og mettende suppen med søtpotet, gulrot og eple – som har fått selskap av blant annet spicy smaker som chili, ingefær og hvitløk. Til 4 porsjoner trenger du omtrent:

  • 500 g søtpotet, i terninger
  • 150 g gulrot, i biter
  • 1 syrlig eple, i biter
  • 1 rødløk, i terninger
  • 3 hvitløksfedd, hakket
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 1 rød chili, hakket
  • 1 ts korianderfrø, knust i morter
  • 1/2 ts malt spisskummen
  • 6 dl grønnsakskraft
  • 4 dl kokosmelk
  • 1/2 lime, saften
  • kajennepepper
  • salt
  • 4 ss gresk yoghurt
  • frisk koriander
  • godt brød, for eksempel nan

Skrell søtpotet og gulrøtter, og skjær opp i jevnstore biter. Gjør det samme med løk, hvitløk, chili og ingefær også. Skrell eplet, fjern kjernehuset og skjær det opp i jevnstore biter. Finn frem en morter og knus korianderfrøene.

Ha 2 ss nøytral olje i en liten gryte og tilsett løken. La den frese et par minutter til løken er blank og myk, og tilsett deretter hvitløk, chili, ingefær og krydder. La det surre i et par minutter og tilsett deretter grønnsakskraft (eventuelt utblandet fond), kokosmelk, søtpoteter, gulrøtter og eplebiter. La grønnsakene koke i 20-25 minutter, til de er møre og fine.

Kjør grønnsaksblandingen til en glatt suppe med en stavmikser eller blender (vær forsiktig slik at du ikke brenner deg). Smak til med spisskummen, limesaft, salt og kajennepepper.

Server suppen rykende varm, gjerne med en liten klatt gresk yoghurt (rømme, creme fraiche el.) og et lite dryss med frisk koriander over, og med nan som tilbehør.

TIPS

  • Tilsett gjerne litt «krønsj» i suppen, for eksempel hvitløkskrutonger, ristede gresskarkjerner eller ristede kikerter (oppskrift kommer).
  • Ønsker du at suppen skal mette litt mer kan du tilsette litt sprøstekt bacon eller chorizo. Grønnsakskraften kan eventuelt erstattes med kyllingkraft.

VELBEKOMME!


, , ,

9 Kommentarer

  1. Marte 6. september 2017 at 15:34 #

    Det står kokosmelk under ingredienser, men finner ikke den i teksten. Når skal den tilsettes?

    • Trine ;) 6. september 2017 at 15:37 #

      Den skal tilsettes sammen med kraften. Har oppdatert oppskriften, takk for at du sa ifra! 🙂

  2. Anne 30. september 2017 at 12:20 #

    Dette hørtes deilig ut. Kan denne lages et par timer før den skal serveres, eller bør den være helt nylaget?

    • Malene 28. oktober 2017 at 11:12 #

      Hei! Har du funnet svar på spørsmålet ditt? Lurer på det samme 🙂

    • Trine ;) 28. oktober 2017 at 11:52 #

      Suppen kan gjerne lages dagen før og varmes opp rett før servering. Lykke til!

  3. Sigrid 11. oktober 2017 at 20:25 #

    Dagens middag, smakte nyyydelig!

  4. Britt 17. oktober 2017 at 07:58 #

    Veldig god og mettende suppe. Super høstmat!

  5. Marita 17. oktober 2017 at 15:56 #

    Hei.
    Ser at det ikke er mulighet til å endre oppskriften. Hva om du ønsker å lage denne retten til seks personer, legger jeg til det dobbelte eller hvordan blir det? 🙂
    Tusen takk for svar.

  6. Elisabeth 30. oktober 2017 at 19:30 #

    Hallo.
    Er det ok å lage en stor porsjon og fryse den ?
    Greit med ferdige middager 👍.
    🙋

Legg igjen en kommentar