ASIATISK KYLLINGSALAT MED PAPAYA

I dag kan jeg friste med en smakfull, fruktig og frisk kyllingsalat med asiatiske aner. Jeg elsker å bruke frukt i maten, og her lurt både papaya og eple oppi salaten. Det hele toppes med en spicy dressing, som er en nytelse i seg selv. Til ca. 4 porsjoner trenger du omtrent:

KYLLINGSALAT

  • 400 g kyllingfilet, i biter
  • 1-2 hjertesalat, i strimler
  • 2 gulrøtter, i staver
  • 1 liten rødløk, i tynne båter
  • 1 liten papaya, i biter
  • 1 grønt eple, i staver
  • en neve cashewnøtter, grovt hakket
  • frisk koriander, grovt hakket

DRESSING

  • 1 rød chili, finhakket
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 3 ss fiskesaus
  • 2 ss solsikkeolje
  • 1/2-1 lime, saften
  • 2 ss sukker

Skjær opp kyllingen i jevnstore biter. Du kan benytte kyllingbryst eller utbenet kyllinglår. Stek kyllingen i nøytral olje til den er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper og sett til side.

Rør sammen ingrediensene til dressingen. Smak til med limesaft og sukker, til du får en god balanse mellom det søte og syrlige. Sett til side slik at de gode smakene får satt seg, og sukkeret er helt oppløst.

Skjær opp grønnsaker og frukt som angitt over, og ha dem i en salatbolle eller fordel dem på 4 tallerkener. Skjær opp eplet rett før servering, slik at du unngår at det blir brunt. Tilsett deretter kyllingbitene, cashewnøtter (kan sløyfes) og frisk koriander etter smak. Vend salaten forsiktig sammen. Drypp ca. halvparten av dressingen over salaten, og server resten ved siden av.

Serveres og nytes umiddelbart. Ønsker du at salaten skal mette mer kan du serverer ris som tilbehør.

VELBEKOMME!


, ,

Ingen kommentarer ennå.

Legg igjen en kommentar