LAKS MED WOKEDE GRØNNSAKER OG KOKOSSAUS

Komboen fersk laks, knasende sprø grønnsaker og kokosmelk med et hint av curry er magisk. Prøv den du også! Til 4 porsjoner trenger du omtrent:

LAKSEN

  • 600-700 g laks, i 4 porsjonstykker
  • nøytral olje
  • salt og pepper
  • 1 ss smør (kan sløyfes)
  • 1 ts sorte sesamfrø (kan sløyfes)

WOKEDE GRØNNSAKER I KOKOSSAUS

  • 1 liten rødløk, i tynne båter
  • 2 gulrøtter, i tynne staver
  • 1 paprika, i strimler
  • 4 vårløk, i staver
  • 1/2 rød chili, finhakket
  • 2 reddiker, i tynne skiver
  • 1 boks (400 g) kokosmelk
  • 2 ts rød curry
  • ca. 1 ts fiskefond (kan sløyfes)
  • ca. 1/2 lime (smak til)

TILBEHØR

  • 4 porsjoner eggnudler eller ris
  • frisk koriander

Kok ris/nudler etter anvisningen på pakken. Skjær opp grønnsakene som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang.

Fres løken i litt nøytral olje til den er blank og myk, og tilsett deretter resten av grønnsakene. Fres det raskt på middels til sterk varme, og tilsett deretter curryen. La det surre i ca. 1 minutt og tilsett deretter kokosmelken. Smak til med fiskefond og limesaft, og eventuelt salt og pepper, om nødvendig.

Del laksen i porsjonstykker og krydre med salt og pepper, og gi den et dryss med sorte sesamfrø. Stekes i nøytral olje i 2-3 minutter på hver side på middels varme, til fisken har en fin stekeskorpe. Tilsett gjerne en ss smør mot slutten av steketiden og øs det over fisken med en skje. Pass på at du ikke steker fisken for lenge, den skal heller være litt rå inni enn for mye stekt. La fisken hvile et par minutter før den serveres.

Server fisken på en seng av nudler/ris og grønnsaker. Øs litt av kokossausen over retten og gi den et dryss av frisk koriander, hvis du har. Nytes umiddelbart.

Håper det smaker!


, ,

Ingen kommentarer ennå.

Legg igjen en kommentar