GRILLEDE NEKTARINER MED PARMASKINKE & BRINGEBÆRVINAIGRETTE

Har du prøvd å erstatte de tradisjonelle «ventepølsene» med grillede nektariner? Med litt god parmaskinke rundt og dyppet i bringebærvinaigrette blir dette en fargerik og smakfull start på grillmåltidet, sommerfesten, helgemiddagen eller hva det skulle være. Som forrett/aperitiff til 4-6 porsjoner trenger du omtrent:

GRILLEDE NEKTARINER

  • 3 nektariner, i 4 båter
  • 6 skiver parmaskinke
  • 12 basilikumblader
  • 12 tannstikkere el.

BRINGEBÆRVINAIGRETTE

  • 3 ss olivenolje, extra virgin
  • 1 ss bringebæreddik
  • 2 ts flytende honning
  • ca. 1/2 ts malt spisskummin
  • salt og pepper

Ha olivenolje, bringebæreddik og honning i en liten bolle, og rør godt sammen. Smak til med spisskummin, salt og pepper.

Del nektarinene i to og fjern steinen. Del hver halvdel i to, og grill nektarinbåtene på middels (direkte) varme i et par minutter på hver side, til de har fine grillriller og er gjennomvarme. Du kan benytte utegrillen eller grillpanne. Del parmaskinkeskivene i to på langs og plukk av friske basilikumblader. Finn frem en tannstikker eller lignende og fest skinkeskiven og basilikumbladet i nektarinen.

Serveres ganske umiddelbart med bringebærvinaigretten som tilbehør – og gjerne sammen med et glass med gode bobler.

VELBEKOMME!


, , ,

2 Kommentarer

  1. Bjørg 12. juli 2017 at 09:04 #

    Ja hvorfor alltid denne melonen. Dette er jo mye friskere. Serverte selv parmaskinke med pannekake fersken i helgen, ikke grillet,men det skal gjøres neste gang.

  2. Jorunn 16. juli 2017 at 19:20 #

    Veldig godt! Servert i dag.

Legg igjen en kommentar