GULROTMUFFINS MED EPLE, SJOKOLADE OG OSTEKREM

Til disse deilige gulrotmuffinsene har jeg tatt utgangspunkt i den populære oppskriften på ”Gulrotkake a la ROOM”. Jeg synes nesten den gjør seg bedre i en liten muffinsform, slik at jeg begrenser meg med én – med mindre viljestyrken kollapser totalt og jeg plutselig observerer meg selv med en muffins i hver hånd. Det kan fort skje. Til 12-16 muffins trenger du omtrent:

MUFFINS

  • 2 store egg
  • 1 ¾ dl nøytral matolje
  • 225 g sukker
  • 1 1/2 ts ekte vaniljesukker
  • 1 1/2 ts malt kanel
  • 1/3 ts malt muskatnøtt
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 225-250 g hvetemel
  • 75 g mørk sjokolade, hakket
  • 275 g gulrot, revet
  • 1 eple, revet

OSTEKREM

  • 150 g romtemperert kremost, naturell
  • 75 g romtemperert smør
  • 300 g melis
  • eventuelt litt malt kanel til dekor

Sett ovnen på 180 grader (over- og undervarme). Mål opp alle ingrediensene, hakk opp sjokoladen og riv gulrøtter og epler, slik at du har alt klart før du begynner.

Pisk sammen egg, sukker og olje i en kjøkkenmaskin, til du får en lys og luftig røre. Sikt i hvetemel og de øvrige tørre ingrediensene og vend røren forsiktig sammen med en slikkepott. Rør i hakket kokesjokolade. Vend til slutt inn gulrøtter og epler i røren.

Fordel røren i muffinsformer (gjerne plassert i muffinsbrett, hvis du har), som fylles ca. 2/3 fulle. Stekes på rist (stekeplate dersom du ikke har muffinsbrett) midt i ovnen på 180 grader i ca. 25 minutter. Steketiden vil variere etter hvor store muffins du lager og stekeegenskapene til stekeovnen din, så det kan lønne seg å følge med mot slutten. Du sjekker om muffinsen er ferdigstekt ved å stikke en fyrstikk midt i baksten. Er fyrstikken ren er muffinsen ferdig, men følger det kakerøre med på fyrstikken steker du dem noen minutter til, før du sjekker på nytt. Avkjøl muffinsene på rist.

Nyt gulrotmuffinsene som de er, eller lag en deilig ostekrem til topping. Rør raskt sammen romtemperert smør og kremost melis. Bruk gjerne kjøkkenmaskin, og tilsett deretter så mye melis som er nødvendig for å en fin konsistens på ostekremen (den skal ikke flyte utover). Smør kremen utover muffinsene, eller bruk en sprøytepose til å pynte muffinsene. Dryss gjerne litt kanel oppå ostekremen, og nyyyt!

TIPS

  • Gulrotmuffinsene er holdbare og kan oppbevares flere dager (tildekket) i kjøleskapet. Muffinsene kan også fryses, men da helst uten ostekremen.

VEL BEKOMME!


Trines Mat-Feed

Få dagens oppskrift rett inn i innboksen!

,

Én Kommentar

  1. Thomas Frydenberg 17. juni 2017 at 12:48 #

    Ser fantastisk godt ut. Skal se om ikke jeg prøver å få til dette en gang!

Legg igjen en kommentar