KREMET BØNNEDIP MED HVITLØK

Bønnedip er kjapt å lage og er for eksempel ypperlig å servere som aperitif på sommerfesten, som snacks på fredagskvelden, eller som tilbehør til grillmaten. Som utgangspunkt for denne dippen har jeg brukt GoGreen Store hvite bønner (økologiske), som er ferdig kokte og klare til bruk. Da går det raskt unna, og bønnedippen er klar på under 5 minutter. Server den for eksempel sammen med rå grønnsaker, grillede grønnsaker, som en del av en buffet, eller som tilbehør til godt brød. Du trenger:

BØNNEDIP

  • 2 bokser GoGreen store hvite bønner
  • 2 hvitløksfedd, grovt hakket
  • 1/2 dl god olivenolje
  • 1-2 ss creme fraiche
  • ca. 1/2 sitron, saften
  • salt og pepper
  • eventuelt litt chiliflak

GRØNNSAKER

  • 1 rød paprika, i staver
  • 1 gul paprika, i staver
  • 2 gulrøtter, i staver
  • en neve sukkererter, delt i to på langs

Ha bønnene i et dørslag eller lignende og skyll dem under rennende vann. Ha deretter de avrente bønnene i en kjøkkenmaskin med kniver, sammen med hvitløk, olivenolje og 1 ss creme fraiche. Kjør det til du får en kremet konsistens på bønnene. Smak til med sitronsaft, salt og pepper, og litt mer creme fraiche om nødvendig. Ha bønnedippen i en liten bolle og strø eventuelt over litt chiliflak.

Skjær opp grønnsakene i staver, og legg dem på et fat eller i små boller. Ta det du har tilgjengelig, i tillegg til de jeg har benyttet her smaker det også godt med agurk, reddiker, brokkoli og blomkål. Dypp grønnsakene i bønnedippen, og nyt!

  • Varier gjerne bønnedippen ved å erstatte hvitløken med srirachasaus eller annen sterk chilisaus (smak til).
  • Bønnedippen er holdbar 2-3 dager i kjøleskapet.

Dette innlegget er laget som en del av mitt samarbeid med GoGreen. GoGreens produkter får du kjøpt i de fleste dagligvareforretninger.


,

Ingen kommentarer ennå.

Legg igjen en kommentar