SJOKOLADECOOKIES

Disse sjokoladekjeksene får garantert ben å gå på. Her er kunsten å begrense seg, for plutselig er kakeboksen tom! Til ca. 18 kjeks trenger du:

  • 400 g mørk sjokolade (ca. 55 % kakaoinnhold), hakket
  • 50 g smør
  • 2 store egg
  • 175 g brunt sukker
  • 1 ts (ekte) vaniljesukker
  • ¼ ts flaksalt
  • 90 g hvetemel, siktet
  • ½ ts bakepulver

Hakk sjokoladen opp i jevnstore biter. Ha halvparten av sjokoladen i en bolle sammen med smøret, og smelt det i et vannbad eller bruk sjokoladesmelter (om smelting av sjokolade, se her).

I en annen bolle visper du sammen egg, brunt sukker og vaniljesukker. Tilsett deretter det smeltede sjokoladesmøret og saltet, og rør til alt er godt blandet. Bland sammen hvetemel og bakepulver og sikt det i sjokoladerøren. Tilsett resten av sjokoladebitene, og vend det hele forsiktig sammen.

Finn frem to bakepapirkledde bakebrett og lag små ”dotter” med litt mellomrom imellom. Bruk gjerne sprøytepose med stort hull.

Stekes midt i ovnen (over- og undervarme) ved 175 grader i 12-15 minutter. Kjeksene skal fortsatt være litt myke i midten. La kjeksene avkjøles på bakebrettet i ca. 5 minutter, før du forsiktig løfter dem over på en rist for ytterligere avkjøling. Oppbevar kjeksene i tett boks.

Nytes med en kopp god kaffe eller et glass kald melk!

LYKKE TIL!


5 Kommentarer

  1. Caroline 1. juni 2017 at 11:29 #

    Hei! Tenkte å bake disse til helgen, men med brunt sukker, er det da brun farin eller demerasukker? 🙂

    • Trine ;) 1. juni 2017 at 13:36 #

      Jeg bruker vanligvis brun farin, men du kan også benytte demerarasukker.

  2. Karoline 3. juni 2017 at 16:50 #

    Hei! Jeg lurer på om det går an å lage disse med bakekakao i stedet for smeltet sjokolade? Skal jeg i så fall ta mer smør i, eller litt mindre mel?

  3. Vilde 13. august 2017 at 23:26 #

    Hei.
    Disse var helt nydelige!! 🙂 hvor lenge tenker du de er holdbar? Feks i en boks.

  4. Rina-Bodil 20. august 2017 at 15:52 #

    Kan disse fryses?

Legg igjen en kommentar